lilje Skrevet 11. desember 2003 #1 Skrevet 11. desember 2003 Ja så skulle jeg prøve lage sjokoladefondant.... Men den ble veldig lite rennende inni, og selve " kantene" på fondant ble tykke, virket nesten som jeg stekte den for mye. Men jeg fulgte med hele tiden, og tok de ut når det virket som selve toppen hadde stivnet, det tok så lang tid. Og en annen ting bruker dere mikser, eller for hånd når dere blander egne inn i røra? klem lilje
Gjest Dalwhinnie Skrevet 11. desember 2003 #2 Skrevet 11. desember 2003 Du har nok stekt den litt for lenge. Det er små marginer her, ett minutt fra eller til kan være forskjellen fra helt rennende til helt gjennomstekt. Hvis du synes det er vanskelig å følge med, så prøv med litt lavere temperatur neste gang. Følg nøye med på tiden og skriv opp i oppskriften hva som ble perfekt temperatur/steketid i din ovn. Jeg har laget den mange ganger, men det er alltid like skummelt i ny ovn. Jeg visper bare eggene inn for hånd med en vanlig ballongvisp.
Gjest Anonymous Skrevet 11. desember 2003 #3 Skrevet 11. desember 2003 Takk skal du ha skal prøve det da!!!!
Gjest Dalwhinnie Skrevet 11. desember 2003 #4 Skrevet 11. desember 2003 Det kan være lurt å teste med èn før du steker resten av formene neste gang, så slipper du at alle blir gjennomstekt om du bommer litt på tiden første gangen. Lykke til!
Gjest Tex Skrevet 11. desember 2003 #5 Skrevet 11. desember 2003 Steke sjokolade?? Oppskrift takk...?
Gjest Dalwhinnie Skrevet 11. desember 2003 #6 Skrevet 11. desember 2003 Steke sjokolade?? Oppskrift takk...? Her, Tex
BlaBla Skrevet 12. desember 2003 #8 Skrevet 12. desember 2003 Sjokolade fondant er noe av det beste jeg vet. Det er bare helt nydelig.
Gjest Lady-M Skrevet 12. desember 2003 #9 Skrevet 12. desember 2003 Her, Tex Jeg laget etter denne oppskriften og synes den ble veeeeldig søt, ble jo kvalm etter en og en halv. :-? Skal prøve med litt mindre sukker neste gang. En venn av meg jobber på hotell og fikk en annen oppskrift av kokken der. Der putter de sjokoladebiter inni midten av fondanten før den stekes. Ren sjokolade vil jo aldri bli fast og da får man den garantert flytende inni. Skal høre om jeg kan få den oppskriften... Den beste sjokolade-fondanten er den man får på Onkel Donald, den er sååå god!!
Gjest Dalwhinnie Skrevet 12. desember 2003 #10 Skrevet 12. desember 2003 Jeg laget etter denne oppskriften og synes den ble veeeeldig søt' date=' ble jo kvalm etter en og en halv. :-? Skal prøve med litt mindre sukker neste gang.[/quote'] Kvalm etter en og en halv? Kanskje ikke så rart det da, fondanten er utrolig mektig og en bør være nok for de fleste. Hvor søt den blir har ikke bare å gjøre med mengden sukker, men også med hvilken sjokolade du bruker. Vanlig norsk kokesjokolade inneholder relativt mye sukker og har ikke så veldig høyt kakaoinnhold, så hvis du bruker det, ville jeg ha kuttet litt ned på sukkermengden. Selv bruker jeg en mørk, halvbitter sjokolade jeg hamstrer når jeg er i Brussel, og en merker stor forskjell.
Gjest Lady-M Skrevet 12. desember 2003 #11 Skrevet 12. desember 2003 Okei, takk for tips! Jeg har brukt vanlig kokesjokolade.
BlaBla Skrevet 8. januar 2004 #12 Skrevet 8. januar 2004 Jeg laget etter denne oppskriften og synes den ble veeeeldig søt, ble jo kvalm etter en og en halv. :-? Skal prøve med litt mindre sukker neste gang. En venn av meg jobber på hotell og fikk en annen oppskrift av kokken der. Der putter de sjokoladebiter inni midten av fondanten før den stekes. Ren sjokolade vil jo aldri bli fast og da får man den garantert flytende inni. Skal høre om jeg kan få den oppskriften... Den beste sjokolade-fondanten er den man får på Onkel Donald, den er sååå god!! Vet at dette er lenge siden men det er så lenge siden jeg har vært her inne. Men nå så jeg Onkel Donald. Jeg kanskje litt dum som spør men hvor er det. Klarer liksom ikke forestille meg at det er McDonald du mener.
Gjest Dalwhinnie Skrevet 8. januar 2004 #13 Skrevet 8. januar 2004 Onkel Donald er en restaurant i Oslo. Mc Donalds har nok ikke begynt å servere fondant nei...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå