Gå til innhold

Noen som har tid til å hjelpe?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! Vi er to jenter som synes det er utrolig forvirrende å lese på nettet om utdanning, og har lite erfaring begge to. Vi spør om det er noen som har litt tid og erfaring til overs til å hjelpe oss med ideer for hva vi kan utdanne oss som.

Jente 1 fikk snitt på 4,2. Hun vil jobbe innen Bistand. Kan studere hvor som helst, men vil gjerne ha en bra utdanning så kanskje ikke i Nordland.(Det var ikke slemt ment).

Jente 2 fikk snitt på 3,6. Hun vil gjerne jobbe innen helsefag, altså hjelpe andre mennesker.(Ikke gamle) Hun vil gjerne studere i Akershus, Oslo eller i nærheten av det.

Ps: Vi går på folkehøgskole nå så begge to får 2 poeng + 1 alderspoeng for dette.

På forhånd tusen takk for all hjelp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jente 2. Hva innen helsefag er interessant? Lister opp noen eksempler, med poenggrenser for 2010 under.

Høgskolen i Akershus:

Sykepleier - 42,5

Vernepleier - 45,1

Diakonhjemmet Høgskole Oslo:

Sykepleier - 49,1

Høgskolen i Oslo:

Sykepleier - 43,1

Barnevernspedagog - 50,9

Sosialt arbeid - 49,7

Idrett, friluftsliv og helse - 47,8

Ergoterapeut - 45,8

Fysioterapi - 56,1

Usikker på om noe av det som er nevnt er aktuelt, men isåfall må snittet opp betraktelig.

Jente 1. Hva slags yrke er interessant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan studere hvor som helst, men vil gjerne ha en bra utdanning så kanskje ikke i Nordland.(Det var ikke slemt ment).

Jeg blir bare veldig nysgjerrig. Hvordan var det ment? Hvis Nordland er uaktuelt, hva med Troms?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet dere ikke har lyst til å søke på nettet, men må bare gi dere denne linken likevel.

http://www.samordnaopptak.no/SW/studier.html

Hvis dere finner ut litt nærmere hva dere vil, så søker dere bare på feks "sykepleier", så kommer alle snittene og skolene opp. Er klar over at de fleste vet om siden, men dere skrev dere hadde liten erfaring så skader jo ikke å tipse ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest D_flatmajor

Husk også at de ekstrapoengene du oppgir gjør at dere havner i ordinær kvote, og ikke i førstegangsvitnemålskvote. :) Når dere sjekker poenggrensene til Samordna Opptak, så er det viktig å se på riktig kvote.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For det første, hvilken utdanning, karakterer du har, erfaringer og referanser teller i de aller fleste tilfeller mye mer enn hvilke skole du har gått på, i alle fall når det gjelder skoler i Norge.

Jente 1, å si at du vil jobbe med bistand blir veldig difust. Vil du jobbe i Norge eller reise til ut? Alle som reiser ut har en utdanning i bunn som de kan bruke i de periodene de ikke er på oppdrag, evt når de er ferdig med å reise på oppdrag/har fått nok og vil jobbe hjemme. Som regel trengs det mest folk innen helse, men også folk innen administrasjon, økonomi og ingeniører er etterspurt. Du bør uansett utdanne deg til noe du ønsker å jobbe med resten av livet, for det er få jobber innen bistandsarbeid, og mange som studere bachelorer basert på dette sliter med å få jobb, rett og slett fordi de ikke har den basiskompetansen som etterspørres.

Jente 2, helsefag er et vidt område. Både sykepleie, vernepleie, ergoterapeut, fysioterapeut, sosionom, psykolog og lege kan du ta som høyere utdanning. Skal du hjelpe mennesker hjelper du mennesker i alle aldersgrupper, og det er ingen hemmelighet at de fleste som trenger hjelp i helsevesenet er eldre mennesker. Hvorfor vil du ikke hjelpe eldre? Syns det er en merkelig holdning å ha samtidig som du sier at du ønsker å hjelpe. Du bør tenke over hva det er du ønsker å gjøre, og lese mer om de ulike yrkesgruppene. Som regel ligger det info på hjemmesidene til høgskolene, evt gå inn på fagforeningen og les der. Poenggrenser finner dere begge to på samordna opptak.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...