Gå til innhold

Lakse/ørret-mousse


Augustbrud02

Anbefalte innlegg

Er det noen av dere som har en god oppskrift på enten lakse- eller ørret-mousse. Vi håper på å kunne servere dette i vårt bryllup, men nå trenger vi en god oppskrift. icon_smile.gif12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest svenskbrud

Varmrökt laxmousse

(4-6 personer)

Ingredienser:

200 g varmrökt lax utan ben

ca 1 dl crème fraîche

½ knippe finskuren rödlök

ett knippe finskuren gräslök

salt och nymalen vitpeppar

någon trevlig sallad

Tillagning:

Mosa laxen med en gaffel och tillsätt crème fraîche, rödlök och gräslök. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarn. Lägg upp lite sallad på tallrikarna. Skeda sedan upp moussen med en sked till fina ägg

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest svenskbrud

Hittade ett till

Laxmousse med vingelé

Recept: Buffé 1997-03, sid 16.

4-5 portioner

150-175 g lax (rensad kokt)

200 g rökt lax (ca)

2 dl vispgrädde

salt & peppar

pressad citron (lite)

1 knippa dill

2 gelatinblad

VINGELÉ:

2 dl torrt vitt vin

0.5 tsk salt

2 gelatinblad

Mal all kokt lax och hälften av den rökta laxen fint i kvarn eller matberedare. Arbeta in den ovispade grädden samt salt och peppar. Smaka av med pressad citron och rör ner 2 msk hackad dill.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 10 minuter. Klä portionsformar eller små koppar med en tunn skiva rökt lax, täck bottnen.

Krama ur gelatinet och smält det med 1 msk vatten i en kastrull på lägsta värmen.

Rör ner gelatinet i laxsmeten. Fördela smeten i formarna. Ställ formarna i kylen 5-6 timmar eller över natten.

Vingelé:

Lägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Värm vin och salt. Krama ur gelatinet och låt det smälta i vinet. Slå upp på en tallrik och låt geléet stelna i kylen. Hacka geléet strax före servering. Lossa mousserna runt kanten med en kniv. Vänd upp dem på kalla tallrikar. Lägg hackat vingelé runtom och garnera med lite dill.

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...