Augustbrud02 Skrevet 15. mai 2002 #1 Del Skrevet 15. mai 2002 Er det noen av dere som har en god oppskrift på enten lakse- eller ørret-mousse. Vi håper på å kunne servere dette i vårt bryllup, men nå trenger vi en god oppskrift. 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 16. mai 2002 #2 Del Skrevet 16. mai 2002 Varmrökt laxmousse (4-6 personer) Ingredienser: 200 g varmrökt lax utan ben ca 1 dl crème fraîche ½ knippe finskuren rödlök ett knippe finskuren gräslök salt och nymalen vitpeppar någon trevlig sallad Tillagning: Mosa laxen med en gaffel och tillsätt crème fraîche, rödlök och gräslök. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarn. Lägg upp lite sallad på tallrikarna. Skeda sedan upp moussen med en sked till fina ägg 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 16. mai 2002 #3 Del Skrevet 16. mai 2002 Hittade ett till Laxmousse med vingelé Recept: Buffé 1997-03, sid 16. 4-5 portioner 150-175 g lax (rensad kokt) 200 g rökt lax (ca) 2 dl vispgrädde salt & peppar pressad citron (lite) 1 knippa dill 2 gelatinblad VINGELÉ: 2 dl torrt vitt vin 0.5 tsk salt 2 gelatinblad Mal all kokt lax och hälften av den rökta laxen fint i kvarn eller matberedare. Arbeta in den ovispade grädden samt salt och peppar. Smaka av med pressad citron och rör ner 2 msk hackad dill. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 10 minuter. Klä portionsformar eller små koppar med en tunn skiva rökt lax, täck bottnen. Krama ur gelatinet och smält det med 1 msk vatten i en kastrull på lägsta värmen. Rör ner gelatinet i laxsmeten. Fördela smeten i formarna. Ställ formarna i kylen 5-6 timmar eller över natten. Vingelé: Lägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Värm vin och salt. Krama ur gelatinet och låt det smälta i vinet. Slå upp på en tallrik och låt geléet stelna i kylen. Hacka geléet strax före servering. Lossa mousserna runt kanten med en kniv. Vänd upp dem på kalla tallrikar. Lägg hackat vingelé runtom och garnera med lite dill. 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå