Gå til innhold

Underernært chihuahua


Gjest Elyssa

Anbefalte innlegg

Gjest Elyssa

Neste uke skal vi ha en liten chihuahua hos oss som ikke har hatt det så godt der han var før. I første omgang skal han være her en uke, og vi er veldig opptatt av spesielt å finne riktig for til ham.

Andre praktiske råd er også velkomne, vi har en staffegutt fra før og kan ikke så veldig mye om disse miniatyrene :forvirret:

Det første alternativet jeg tenkte på var raseforet til Royal canin siden de har et eget for tilpasset chihuahua og å spe på med noe rått fra Vom og hundemat. Vi gir gutten vår dette og har veldig god erfaring med det på alle punkter.

Har også vurdert Brit Care eller Eukanuba.

Men i begynnelsen burde han kanskje fått noe som hjalp ham litt opp i vekt? Evt. valpefor eller rekonvalens (?)-for (etter operasjon) Hva tror dere? Har hittil ikke funnet noe for som egener seg spesielt for hunder som er underernært.

Ellers er han veldig nervøs og tisser en del inne. (Har en mistanke om at han ikke har blitt hustrent ordentlig) Hun som hadde ham før hadde ham mest til pynt og synes vel det var lettere å tørke opp enn å trene med ham. :sur:

Vi kommer til å gå tur hver dag og trene masse. Her skal han få være ordentlig hund!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Først og fremst, så flinke dere er! Det er mye arbeid å være "fosterhjem" for en rekonvalenshund.

Valpefór eller generelt oppivekt fór som f.eks. høyaktivitetsfór er nok en god idé. Men jeg vil anbefale dere å være i dialog med dyrlegen som har behandlet hunden.

(Med mindre jeg misforstår her og hunden IKKE har hatt operasjon. Hvis det er tilfellet, så kan det fremdeles være en god idé med en rask telefon til en dyrlege.) :)

Kan også være en god idé å få med litt av det fóret hunden har gått på før, for å ikke gjøre overgangen så veldig brå. Mange hunder reagerer på dette og blir unødvendig dårlig i magen. :)

Og det kan også være nyttig å gi den nye hunden ett rom som den kan snuse på og bli trygg på før dere introduserer hund nr.2. Spesielt siden den er så nervøs.

Lykke til. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...