Gå til innhold

Fisk som oppfører seg rart!


Gjest Chevy

Anbefalte innlegg

Gjest Chevy

Aldri sett den gjøre dette før, hatt den i 1,5 år. Det er en gullfisk. Tidligere gjemte den seg bak pumpa,vi trodde den var død og skulle kasste den i do- men så var den plutselig full av liv igjen. Vi har og et lite hus til pynt oppi,som den gjemte seg inni.. Den lå liksom i toppen av huset.. Har fått den ut,og nå svømmer den rundt igjen. Den har fått noe svart ytterst på halen også.. Noen med fiskepeiling? Gullfisk dette..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Først og fremst: Kast aldri døde fisker i do. Hiv dem i søpla. Hvis fisken din har en eller annen sykdom man ikke ser og den får løpe fritt i kloakken.. ville ikke vært fiskene ved avløpene akkurat. :-) Nei hiv død fisk i søpla.

Svart på halen.. hvordan er den i kroppsform? Og i skjellene?

Og ikke minst - hva ligger temperaturen på og hva er pHen, hardheten og nitrittnivået i vannet? Dette er det mest elementære og burde forhåpentligvis være nok til å gi deg et vettugt svar. :-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

det at fisken har blitt svart på halen, dette er noe som kan skje uten at fisken er syk. Den skifter farge, rett og slett. Spesielt gullfisk og slørhaler gjør dette.

Ellers, det at den satt bak pumpen, kan det tenkes at den satt fast? Og derfor begynte å svømme fritt igjen når dere "slapp den løs"?

Når du sier at den lå øverst i huset, mener du da at det så ut som om den fløt, framfor noe annet? At den "chillet" helt på toppen, om du skjønner? Det kan være svømmeblæren den har problemer med. Det er dessverre ikke uvanlig, og det som skjer da er at fisken gradvis mister kontroll når den svømmer, og da skjer gjerne det at den flyter til topps, synker til bunns, eller svømmer sidelengs, oppned, etc, du skjønner tegningen.

Vi må vite litt mer for å "diagnostisere" fisken din. I en annen tråd er det noen som linker til et nettsamfunn for akvarister: nettakvariet.no. Du kan også kikke litt inne på akvaforum.no. Du må være medlem for å skrive innlegg iallefall på nettakvariet, men folkene der inne kan være litt krasse, bare sånn at du er advart. Spesielt siden det er en gullfisk det dreier seg om... Derfor jeg sluttet å være på begge forumene, men artikkelmessig er de fortsatt til glede.

Forresten, hvor stor tank har du? Og er fisken alene oppi der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...