Gå til innhold

Trenger hjelp med hund nr to


swopie

Anbefalte innlegg

For 3 uker siden fikk vi hund nr to. Dette er en liten blandingshund på 4 år. Fra før av har vi også en blandingshund på 5 år.

Problemet med hund nr to, er at den både tisser og bæsjer inne.

Selv om vi akkurat har vært på tur, og hun har tisset ute, så kan hun finne på å tisse inne når vi kommer inn igjen. Det kan være på alle steder. Alt fra gulvteppe på kjøkkenet, på kosepleddet, senga på gjesterommet, på gulvet...

Har lagt merke til at hun drikker veldig mye vann, og når hun har tisset inne, så er urinen veldig lys og lukter ikke så veldig, så hun får iallefall i seg mer enn nok væske.

Vi har prøvd de siste dagene og ha henne i buret om natta, (Hundeburet har vært en positiv plass, da hun innemellom ligger der frivillig på dagtid. Ingen av hundene har blitt sendt i buret som straff..) og den første natten gikk kjempe bra. Men i natt så hadde hun bæsjet i buret. Da hadde hun bæsjet ute like før vi la oss i går.

Dette er en hund vi har adoptert, og historien hennes er ikke veldig bra. Hun har bodd på et oppdrettshjem, der eieren ikke brydde seg stort om hundene. Jeg tenker kanskje at hun aldri har blitt lufta så mye, og kun har hatt et sted der hun har sovet, spist og gjort fra seg.

Sånn ellers så virker hun veldig fornøyd. Hun går kjempebra sammen med den andre hunden vår, og har blitt veldig gla i "storesøsteren" sin. Og liker også og sitte hos oss og kose. Hun verken bjeffer eller piper, er rolig og kosete. Spiser og drikke bra.

Så eneste problemet, er som sagt at hun tisser og bæsjer inne.

Noen som har tips til hva vi kan gjøre for å trene henne?

Med første hunden har vi aldri hatt noe slikt problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

har hunden vært til sjekk hos vetrinær og ingenting funnet av fysiske grunner til at hunden gjør fra seg inne? Tenkte uvi,lukkemuskel problemer osv.

Men nå er det kun 3 uker siden dere fikk vovva inn i hus.Alt er nytt for den (og dere) dessuten må hunden forholde seg til husets hund. Tror jeg ville tatt ting helt rolig.Når hunden har blitt kjent med dere,hus,andre vovve og omgivelser, da ville jeg startet på bunn med valpetrening.Altså å gjøre hunden ren inne.Gjør som en ville med en valp,ut etter søvn,mat ,lek osv. Ikke lag stor ståhei av uhell inne,men lag "bursdagsfeiring" når hunden tisser ute.

Noen hunder kan markere inne på nye steder, andre gjør fra seg av redsel /angst.

Ha is i magen ,rolige turer og la vovva bli kjent ,så går det sikkert fint

*edit* Ta en runde på canis.no ,hundesonen.no og skriv /les om lignendes saker

Endret av Kårky
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...