chikako Skrevet 24. mai 2011 #21 Del Skrevet 24. mai 2011 Skyr er fullt av proteiner, det spiser jeg ofte til frokost/lunsj. Melkeprodukter er generelt en god kilde til protein, det samme er kjøtt, fisk og fugl. Det greieste er kanskje å spise en større andel av dette og kutte ned på karbohydratene for å få i deg en større prosentandel protein? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263508 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaDust Skrevet 24. mai 2011 Forfatter #22 Del Skrevet 24. mai 2011 Skyr er ikke godt. Men jeg drikker mye å melk. Og jeg spiser ikke særlig mye karbohydrater fra før av, kutter jeg ned på det går jeg ned i vekt. Og det vil jeg ikke. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2011 #23 Del Skrevet 24. mai 2011 Jeg har filetene i en ildfast form. Jeg liker gjerne ha litt pesto på de for smakens skyld. Så lager jeg en slags kurv av aliminumsfolie (du kan sikkert bruke en ildfast form her og, men synes folien leder varmen litt annerledes) også kutter jeg grønnsaker i lik størrelse så de stekes jevnt. Jeg bruker gjerne sopp, løk, tomat, broccoli, squash, sukkererter, og pinjekjerner) spre grønnsaken litt, så de ikke blir liggende i en for stor klump, da tar det lang tid før det blir stekt. Har gjerne i grønnsakene litt før filetene. Så steker jeg alt på 200 grader! Filetene trenger ca 20-25 minutter hvis de er tint og 30-40 minutter hvis de er fryst. Grønnsakene trenger fra 25-40 minutter, spørs på størrelsen og hvor tykt du legger dem.. Ga det mening? hehe er ikke noen oppskriftskokk, lager mat på innfallsmetoden, og hva som fungerer eller ikke! Lukker du den kurven du lager, eller er den åpen? Og kan den settes på samme rista som formen med filetene i? Eller i selve formen? Herregud, dette tar jeg anonymt, spør så dumt at det virkelig lyser matkatastrofe lang vei her.. Og den innfallsmetoden er jeg født uten sans for, dessverre! Men ja, bortsett fra spørsmålene mine så forstod jeg, takk! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263520 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inx Skrevet 24. mai 2011 #24 Del Skrevet 24. mai 2011 (endret) . Endret 24. mai 2011 av Inx Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263521 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaDust Skrevet 24. mai 2011 Forfatter #25 Del Skrevet 24. mai 2011 Jeg også, derfor jeg ber om at alle her som har gode tips og oppskrifter, vær så snill å skriv de ned. Forklar gjerne som du skulle forklart til en total hjernedød tomsing, så kanskje både jeg og KaDust får feelingen av å lage god mat! Eller.. Mat i det hele tatt. Ja, kom igjen nå. I startinnlegget spurte jeg om tips og oppskrifter, ikke hva som inneholder hva. Har ganske god oversikt over det allerede, men jeg er fortsatt grønn på hva man kan lage. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263528 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrøkenJosefine Skrevet 24. mai 2011 #26 Del Skrevet 24. mai 2011 Lukker du den kurven du lager, eller er den åpen? Og kan den settes på samme rista som formen med filetene i? Eller i selve formen? Herregud, dette tar jeg anonymt, spør så dumt at det virkelig lyser matkatastrofe lang vei her.. Og den innfallsmetoden er jeg født uten sans for, dessverre! Men ja, bortsett fra spørsmålene mine så forstod jeg, takk! Jeg lukker den ikke, for da tar det så lang tid.. men det kan du godt gjøre hvis du griller for å beskytte fra den sterke varmen! Jeg setter det på samme rista, midt i ovnen.. Hehehe innfallsmetoden går i slekta, du kan godt få litt! Føler jeg noen ganger har litt mye av det, tar noen forsøk før det blir bra! :D Har også en veldig enkel måte å lage suppe på hvis noen vil ha.. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263533 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaDust Skrevet 24. mai 2011 Forfatter #27 Del Skrevet 24. mai 2011 Hadde kokebøker hjulpet hadde jeg ikke spurt på et forum. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263535 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest HLHD Skrevet 24. mai 2011 #28 Del Skrevet 24. mai 2011 Hvis jeg skal ha noe veldig raskt så varmer jeg kidneybønner i chilisaus, og putter oppi mais, løk og agurk..^^ Kan også blande i cottage cheese om du vil ha enda fler proteiner:) Ser ut som en litt tvilsom blanding, men det er både raskt og godt:) Hørtes godt ut! Tror det blir dette til middag idag! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263538 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2011 #29 Del Skrevet 24. mai 2011 Jeg lukker den ikke, for da tar det så lang tid.. men det kan du godt gjøre hvis du griller for å beskytte fra den sterke varmen! Jeg setter det på samme rista, midt i ovnen.. Hehehe innfallsmetoden går i slekta, du kan godt få litt! Føler jeg noen ganger har litt mye av det, tar noen forsøk før det blir bra! :D Har også en veldig enkel måte å lage suppe på hvis noen vil ha.. Takk, da var iallefall èn oppskrift nevnt her i tråden ganske bankers, til og med jeg skjønte det etterhvert :D Ja, kom med den suppa? Definèr enkel oppskrift forresten haha Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263542 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anuket Skrevet 24. mai 2011 #30 Del Skrevet 24. mai 2011 Jeg lukker den ikke, for da tar det så lang tid.. men det kan du godt gjøre hvis du griller for å beskytte fra den sterke varmen! Jeg setter det på samme rista, midt i ovnen.. Hehehe innfallsmetoden går i slekta, du kan godt få litt! Føler jeg noen ganger har litt mye av det, tar noen forsøk før det blir bra! :D Har også en veldig enkel måte å lage suppe på hvis noen vil ha.. Synes du burde opprette din egen mattråd jeg Frøken Josefine! Forøvig henger jeg meg på Kadust og AB jeg må ha alt inn med teskje Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263546 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chikako Skrevet 24. mai 2011 #31 Del Skrevet 24. mai 2011 Du må jo selvfølgelig spise mer proteiner også - ikke bare kutte ned på karbohydratene. Liker du havregrøt? Det er det mye proteiner i, og hvis du koker det i melk har du jo en fin, proteinrik frokost Liker du ikke egg i det hele tatt, eller liker du for eksempel bare plommen? Hvis du kan spise en av delene, så er det en god proteinkilde Nøtter er det mye proteiner i, men også mye fett - vel og merke veldig sunt fett Det kan jo være et fint mellommåltid? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chikako Skrevet 24. mai 2011 #32 Del Skrevet 24. mai 2011 Jeg har ikke kommet med oppskrifter fordi jeg vil finne ut hva du vil spise først - nytter liksom ikke å komme med oppskrifter på eggeting hvis du ikke liker noe på egget Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrøkenJosefine Skrevet 24. mai 2011 #33 Del Skrevet 24. mai 2011 Synes du burde opprette din egen mattråd jeg Frøken Josefine! Forøvig henger jeg meg på Kadust og AB jeg må ha alt inn med teskje Hehe enkel mat fra en enkel sjel? Maten min er god, ser ikke spesielt bra ut, men er iallefall enkel! Neste skritt jenter, det er krydder og urter i denne maten! :D skummelt, jeg vet...brukte lang tid på å tørre! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263562 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2011 #34 Del Skrevet 24. mai 2011 Hehe enkel mat fra en enkel sjel? Maten min er god, ser ikke spesielt bra ut, men er iallefall enkel! Neste skritt jenter, det er krydder og urter i denne maten! :D skummelt, jeg vet...brukte lang tid på å tørre! Signerer Anuket, er jo den enkle sunne maten vi kan/vil lære å lage :D Lag deg en matdagbok! Krydder og urter, har jeg faktisk aldri tørt å ha i noe, pinlig i know Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263571 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaDust Skrevet 24. mai 2011 Forfatter #35 Del Skrevet 24. mai 2011 Jeg skjønte ingenting av det du skrev Josefine. Og jeg ELSKER egg. Synes det smaker kjempegodt. Men jeg blir kvalm av det. Uansett om det er bare plommen eller bare hvite. Vet ikke hvorfor. Ellers kan jeg si det jeg IKKE liker: Varme grønnsaker, sopp og alt som er røket. Ellers er jeg alteter. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263582 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaDust Skrevet 24. mai 2011 Forfatter #36 Del Skrevet 24. mai 2011 Og jo, ang det med havregrøt. Synes det er godt, men jeg klarer ikke å lage det. Så har som regel bare havregryn med melk og sukker til frokost når jeg har det i hus. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inx Skrevet 24. mai 2011 #37 Del Skrevet 24. mai 2011 Laks i folie med bakte poteter. Sett ovnen på 200c og putt inn potetene som skal bakes, de er vasket og du har laget et lite snitt i dem. Så går du til sofaen og slapper av i 25 minutter. ... Så tar du laksefiletene og legger de oppå aluminiumsfolieark (et ark med folie til hver filet). Smører på litt sterk sennep, legger oppi oppkuttet løk, gulerøtter, paprika og annet grøntfor som du måtte ønske. Brett sammen aluminumsfolien (lag pakker). Sett i ovnen sammen med potetene. Tid brukt ca 5 minutter. Nå går du tilbake til sofaen og sløver enda 30 minutter til, da er potetene ferdige (om de er av vanlig koke-potet størrelse) og fisken er ferdig... Klar ferdig, server! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263593 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrøkenJosefine Skrevet 24. mai 2011 #38 Del Skrevet 24. mai 2011 Signerer Anuket, er jo den enkle sunne maten vi kan/vil lære å lage :D Lag deg en matdagbok! Krydder og urter, har jeg faktisk aldri tørt å ha i noe, pinlig i know Vettu hva, da gjør jeg det! Har gjort meg noen erfaringer som det kanskje er like greit å gi bort istedenfor å gnure på de selv! Husk at dere må ha litt tålmodighet med at det noen ganger er en slump her, en dæsjh her ogsånn, men det er fordi man da tar oppi så mye man vil ha i forhold til hvilken smak man liker! hehe starter en tråd! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chikako Skrevet 24. mai 2011 #39 Del Skrevet 24. mai 2011 Jeg skjønte ingenting av det du skrev Josefine. Og jeg ELSKER egg. Synes det smaker kjempegodt. Men jeg blir kvalm av det. Uansett om det er bare plommen eller bare hvite. Vet ikke hvorfor. Ellers kan jeg si det jeg IKKE liker: Varme grønnsaker, sopp og alt som er røket. Ellers er jeg alteter. Da dropper vi egg Jeg liker ikke varme grønnsaker selv - men salat spiser du? Salat er jo bare grønnsaker som man kutter opp, og dressing er ikke verre enn litt olivenolje som man drysser oppå En annen enkel måte å skaffe dressing er å rett og slett helle en boks apetina feta med olje over salaten.. Så kan du tilsette en boks tunfisk, da har du en fin middag med masse proteiner. Eller du kan steke en kyllingfilet i aliminiumsfolie i ovnen - og servere med salat og evt. ris eller poteter. Det er ikke verre enn å pakke fileten i folien, også steker du midt i ovnen ca. 10-15 minutter på 225 grader. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263600 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2011 #40 Del Skrevet 24. mai 2011 Laks i folie med bakte poteter. Sett ovnen på 200c og putt inn potetene som skal bakes, de er vasket og du har laget et lite snitt i dem. Så går du til sofaen og slapper av i 25 minutter. ... Så tar du laksefiletene og legger de oppå aluminiumsfolieark (et ark med folie til hver filet). Smører på litt sterk sennep, legger oppi oppkuttet løk, gulerøtter, paprika og annet grøntfor som du måtte ønske. Brett sammen aluminumsfolien (lag pakker). Sett i ovnen sammen med potetene. Tid brukt ca 5 minutter. Nå går du tilbake til sofaen og sløver enda 30 minutter til, da er potetene ferdige (om de er av vanlig koke-potet størrelse) og fisken er ferdig... Klar ferdig, server! Det var bare nesten så vidt at jeg skjønte det Men oppskriften er notert, tusen takk! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/561873-tips-til-proteinrik-mat-som-er-lett-%C3%A5-lage/page/2/#findComment-9263601 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå