Gå til innhold
AnonymBruker

Hvor mye vin til bryllupet beregner man?

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Vi er 70 gjester og lurer på hvor mangle flasker vin vi må beregne? Skal ikke ha rølpefest, men gjestene skal få vin til maten og vil derfor ha nok. Hvor mye beregner man`

Og til velkomstdrink - hvor mye beregner man der?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Brukte festplanlinken en gang jeg hadde fest, og fikk lite drikke, uten at vi er rølpete. De regner "små" mål. Dvs små vinglass, drinker med snaue 3 cl brennevin (standard på byen er 4 cl osv...)

Nå har jeg fått følgende råd fra kokken som vi bruker:

1 glass musserende til velkomst, med et par flasker i bakhånd, slik at servitør kan fylle på de som går tomme og ønsker en liten klunk til når det skal skåles.

1 glass hvitivin til forrett, og beregne 5 glass pr flaske

1/2 flaske rødvin til middagen pr pers.

1 (lite) glass dessertvin, beregne 7 glass pr flaske.

Det vi gjør på 60 gjester er å regne 36 flasker rødvin til middagen. Da har vi en del å gå på, og det samme med hvitvien...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lutto

Vi skal være ca 60 stk til middag og da har vi kjøpt inn 4 kartonger hvitvin, 9 kartonger rødvin, 8 flasker dessertvin og to brett med øl. Vi fant ut at vi heller ville ha litt til overs enn å gå tom for drikke til middagen. Det er jo heller ikke alle som drikker vin til maten, derfor kjøpte vi inn litt øl også.

Vi har ikke helt bestemt oss enda for hva vi skal ha til velkomts, men tenker der at man kanskje får et glass når gjestene kommer også påfyll når brudeparet (vi) kommer. Vi har lurt på å kanskje servere en frisk drink når gjestene kommer også musserende når vi kommer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
barnehagetanten

Ville kjøpt inn mer enn en tror en trenger og returnert uåpnede flasker til vinmonopolet og ha en avtale om å returnere uåpnet brus/mineralvann/brus til en butikk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her