Tøsen Skrevet 13. mai 2011 #1 Skrevet 13. mai 2011 Hjeeelp! skal lage coleslaw og i oppskriften står det hvit løk (white onion). Er det det samme som edelløk? Spurte på både Safari og Meny, men ingen der visste hva hvit løk var, de trodde jeg skulle ha hvitløk!
SmallTalk Skrevet 13. mai 2011 #2 Skrevet 13. mai 2011 (endret) Nei, det er ikke det samme. Edelløk er vanlig Kepaløk, imens hvit løk er en løk som ligner på Kepaløk, men den har hvitt skall og hvitt kjøtt. Størrelsesmessig er den ganske lik som Kepaløk. Eneste stedet jeg har funnet denne type løk er i innvandrerbutikker. Endret 13. mai 2011 av SmallTalk
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2011 #3 Skrevet 13. mai 2011 Tror det bare er vanlig gul løk du skal ha. Jeg trodde at edelløk bare var et salgstriks for å få oss til å tro at det er en mer eksklusiv gul løk som er skrellt på forhånd. Husk å bruke nok salt for å få ut vannet, og få kålen og gulrøttene tørre nok, det klarte ikke jeg... Jeg ville ha brukt mye torky..
SmallTalk Skrevet 13. mai 2011 #4 Skrevet 13. mai 2011 Vanlig gul løk og hvit løk smaker ikke helt det samme, og det er nok en grunn til at det i utgangspunktet skal være hvit løk i coleslaw. Edelløk er faktisk i utgangspunktet kun et salgstriks. Det er helt vanlig gul eller rød løk som er skrellet, skylt og lagt i plast.
Tøsen Skrevet 13. mai 2011 Forfatter #5 Skrevet 13. mai 2011 Ikke rart coleslawen smakte mye løk... :-(
Gjest navnelapp Skrevet 14. mai 2011 #6 Skrevet 14. mai 2011 Eg trur du kan erstatte det amerikanarane kallar "white onion" med salatløk som du finn i butikken. Salatløken er større, mildare og kvitare i kjøtet enn gul løk/kepaløk.
Gjest Elfrida Skrevet 14. mai 2011 #7 Skrevet 14. mai 2011 En annen ting man kan prøve er å snitte løken fint og så legge den i vann en stund før man blander den inn i resten. Man kan smake på løken og hvis den fremdeles er veldig skarp kan man forsøke flere runder med vann.
Tøsen Skrevet 15. mai 2011 Forfatter #8 Skrevet 15. mai 2011 Jeg la den i vann en stund før jeg brukte den. Da coleslawen fikk stå til neste dag ble den god. Men neste gang skal jeg bruke mindre løk, eller finne hvit løk eller salatløk :-)
SmallTalk Skrevet 15. mai 2011 #9 Skrevet 15. mai 2011 Eg trur du kan erstatte det amerikanarane kallar "white onion" med salatløk som du finn i butikken. Salatløken er større, mildare og kvitare i kjøtet enn gul løk/kepaløk. Salatløk er ikke bestandig enkelt å finne det heller.
Gjest Emo Fisk Skrevet 15. mai 2011 #10 Skrevet 15. mai 2011 Da regner jeg med at den bare skal ha mild løksmak. Tror du halt fint kan bruke vanlig vårløk neste gang. De finner du i alle butikker, og de er veldig milde på smak
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå