Gå til innhold

Roaccutan (isotretinoin)


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Mulig dette skal på forbruker-forumet, men prøver her.

Dekkes Roaccutan av egenandelskortet? Jeg har allerede fått frikort, men vurderer nå Roaccutan. Legen sa at man måtte betale opp til et visst beløp per år for denne behandlingen, men er det opp til frikortgrensen, eller går den utenom? Er kanskje ikke et blåresept-preparat? Dere som får slik behandling, hvor mye koster en "vanlig" kur? Klarer ikke huske hva legen sa.

Takknemlig for svar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er ikke blåresept iallefal... men tror at når du har nådd frikort grensa, gleder det alt av resept midler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei.

Isotretinoin (roaccutan selger ikke lenger) er ikke et blåreseptpreparat og dekkes derfor ikke av frikortet. Du må nå 1600 kroper per kallender år, og da dekkes 90 % av overskytende beløpet. Dette er en såkalt bidragsordning, som dekker noen preparater som ikke går direkte på blå resept.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ikke egenandel nei. ikke blåresept. men ta vare på alle kitteringer og resepter og be om å få trekke fra på skatten. du kan også be de på apoteket om å at navnet på medikamentet kommer på kvitteringen, og ikke bare reseptnr. da blir det lettere å "bevise" hva du har kjøpt. ta også vare på reseptene sammen med kvitteringene.

har brukt roaccutan selv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal veldig mye til for å få noe igjen på skatten. tror egenandel der var på rundt 15000 eller noe sånt. Det er mye bedre å sende spesifiserte kvitteringer (der preparatnavn fremkommer altså) til HELFO og få refundert 90% over 1600kr. Du må selvfølgelig ta var på de originale kvitteringene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, allesammen!

Du som har brukt disse tablettene, husker du hva en kur kostet, sånn ca? Og, er isotretinoin det samme som roaccutan bare at de har endret navn, eller er det et nytt preparat?

-TS

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Pakninger og priser: 30 stk. (blister) kr 257,60. 100 stk. (blister) kr 758,50

Og det virker som om det er samme preparat, bare at den har byttet navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spar på alle kvitteringer og når du er ferdig med kuren send inn skjema for refusjon til Helfo. Skjema ligger på nettsidene deres. Så får du refundert penger over en viss grense. Husker ikke hva grensen er for øyeblikket. Venter på pengene mine selv akkurat nå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...