AnonymBruker Skrevet 14. mars 2011 #1 Del Skrevet 14. mars 2011 fant på tilbud noen store fine blokker med okselever, frossen. har lyst til å lage levergryte. smakte det i ei kantine engang og det var så godt. leverbiter i brun saus/viltsaus... men jeg har aldri lagd lever før og vet ikke hva jeg skal gjøre. må den tines, skylles, stekes i stekepanna eller ovn? og har dere noen god oppskrift på en saus? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars 2011 #2 Del Skrevet 14. mars 2011 fant på tilbud noen store fine blokker med okselever, frossen. har lyst til å lage levergryte. smakte det i ei kantine engang og det var så godt. leverbiter i brun saus/viltsaus... men jeg har aldri lagd lever før og vet ikke hva jeg skal gjøre. må den tines, skylles, stekes i stekepanna eller ovn? og har dere noen god oppskrift på en saus? Tilbake til barndomen da dette var vanlig mat. Mødrene kokte leveren til de var skosåler. Lever er god mat,og veldig sunn. Ta av den hinnen utenpå. Skyll den. Legg på tørkepapir.Skjær i skiver Vend den i mel-pepper,saltblanding. Varm pannen med smør. Brun leveren på begge sider. 2 min på hver side ca. Legg på fat. Brun løk,sopp og paprika lett.(gjør det før du steker lever) brun en jevning i en panne,kpk ut stekepannen og slå opp i jevningen,ha i buljong og kok sausen. Legg i leveren og la den syde i 5 min. Ikke kok! Lever skal være mør som leverposteig. Kålstuing eller ertestuing er veldig godt til. Når du har mye, så kan du fryse i porsoner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå