Gå til innhold

Bil fra utlandet?


Gjest Okusan

Anbefalte innlegg

Er det vits i å kjøpe bil fra utlandet? Og har dere i så fall noen tips?

Jeg har alltid tenkt at de få tusenlappene ikke veier opp for all jobben og alt maset, men er det sånn at besparelsen blir større jo dyrere bilen er? Vi vakler mellom en syvseter og en Caravelle/Tepee/Multivan, og de siste ligger jo rundt 6-700000 i ny versjon her i landet.

Er det noen som har innspill før vi spinner videre på tanken og begynner å lete etter info? Som sagt er det ingen vits før det er store penger å spare- men det er kanskje det?

*grønn*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det kan være verdt å ta bryet med å sjekke. Finn bilen først, deretter ringer du tollvesenet de bør kunne gi deg svar på pris. Etter som jeg har skjønt kommer det mye an på motor størrelsen.

Hører folk importerer biler med liten motor, men stappa med utstyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk såkalte jahreswagen i tyskland. Dette er tilsvarende firmabiler i Norge, og de er som regel ikke eldre enn ett år. Det som er veldig greit med disse er at det ikke er betalt moms på dem i Tyskland, mao. er de ca 20% rimeligere enn privateide bruktbiler i Tyskland hvor momsen allerede er betalt.

Det jeg har erfart er at utstyrsnivået ofte kan være høyere i Tyskland. Ikke alltid, men sjansen for å finne en bil med mye utstyr er stor, og selv om den ikke er så veldig mye rimeligere enn en lignende bil i Norge så har du iallefall fått bilen du har lyst på.

Sjekk mobile.de for brukte/"nye" biler...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Er riktig som det blir sagt over. Man betalar for å få bilen inn, og det går på type bil, motor og co2 utslipp, ikkje på utstyr som er med. Nokre merker er billigare å importere enn andre, som bmw, audi mf. Det er ikkkej alle bila som er "smarte" å importere. No er også euroen veldig lav, og det er jo og ein fordel. Dersom du veit det som er nevnt over, skal du finne tollen på sidene til statens vegvesen. Der er ein kalkulator for slikt. Du finn også egne firma, som importerar bilar. Dei vil nok også kunne vere behjelpelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du skulle trenge spesifikasjoner, info om utslipp osv. så finnes det på carfolio.com. Klikk på spesifications til venstre og finn merke og bil. Fantastisk side med mye informasjon, også om gamle biler.

Det at ikke alle biler har samme utstyr er faktisk et godt poeng. Så snart du beveger deg utenfor skandinavia er varmeseter uvanlig, med mindre bilen har skinnseter. En annen ting er rustbeskyttelse, som må tas ganske kjapt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...