Gjest Caitlin Skrevet 29. januar 2012 #3381 Del Skrevet 29. januar 2012 Pølselapskaus Pølselapskaus er godt Det lager jeg ofte Ehm, hvordan? Må tilstå at lapskaus er, bortsett fra den mørke på boks som jeg brukte til middag når jeg først flytta sammen med , er noe jeg kun har spist hjemme hos mamma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mahareth Skrevet 29. januar 2012 #3382 Del Skrevet 29. januar 2012 Du har 2 alternativer Enten kjøper du en pakke med frossen suppe- og lapskausblanding og pølse og koker opp sammen (tror det står på pakken hvor mye vann du skal beregne) med en buljongterning, eller du kan lage den fra bunnen. Jeg bruker poteter, gulrøtter, kålrot, løk og sellerirot, og hodekål om jeg har. Og pølse, selvfølgelig. Vet ikke noen mål, for jeg fyller bare ei stor gryte og koker opp. Prøver å vite hvor mye vann jeg har i, for å få riktig mengde buljong i. Skal ikke være mer vann enn at det dekker grønnsakene, dette skal være tjukt. Har i pølse til slutt, den skal helst bare bli varm, og krydrer med salt og pepper. Blir best med melne poteter, da blir lapskausen tjukkere. Du kan også lage brun lapskaus, med brun saus og grønnsaker. Det funker best som restemiddag synes jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*appifany* Skrevet 29. januar 2012 #3383 Del Skrevet 29. januar 2012 Ok, siden jeg alltid jusker når jeg lager mat så får du min oppskrift 8dl vann 2 buljongterninger av høns 12 dl lapskausblanding 600 g pølse(va 4stk røkte kjøttpølser, gjerne av kalkun ) Salt og pepper Vann og buljong først, deretter varmer du opp lapskausblandingen. Når det har fått et oppkok, så kaster du i pølsene. Dette lar du bli varmt Jeg pleier å la lapskausen stå på lav varme og godgjøre seg til det blir litt mos nesten Men det hele kan være ferdig på 40min. Og så blir det sååååå godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caitlin Skrevet 29. januar 2012 #3384 Del Skrevet 29. januar 2012 Ah, takk for tips Mah, det høres ut som noe jeg skulle kunne klare Jeg trenger også fisketips, vi er SÅ dårlige på å ha fisk til middag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caitlin Skrevet 29. januar 2012 #3385 Del Skrevet 29. januar 2012 Ok, siden jeg alltid jusker når jeg lager mat så får du min oppskrift 8dl vann 2 buljongterninger av høns 12 dl lapskausblanding 600 g pølse(va 4stk røkte kjøttpølser, gjerne av kalkun ) Salt og pepper Vann og buljong først, deretter varmer du opp lapskausblandingen. Når det har fått et oppkok, så kaster du i pølsene. Dette lar du bli varmt Jeg pleier å la lapskausen stå på lav varme og godgjøre seg til det blir litt mos nesten Men det hele kan være ferdig på 40min. Og så blir det sååååå godt! Så bra! Nå skal jeg visst jammen prøve meg på lapskaus Hvor mange posjoner får du egentlig, 12 dl høres mye ut Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*appifany* Skrevet 29. januar 2012 #3386 Del Skrevet 29. januar 2012 Ca 4 posjoner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*appifany* Skrevet 29. januar 2012 #3387 Del Skrevet 29. januar 2012 Og nå skal jeg gå å starte på min lapskaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mahareth Skrevet 29. januar 2012 #3388 Del Skrevet 29. januar 2012 Jeg lager nesten bare laks... For tiden har jeg litt dilla på soyasaus, så jeg deler ofte laksefileter i biter og woker med mye soyasaus, grønnsaker jeg har lyst på (blomkål, gulrot, paprika, brokkoli f.eks.) og krydrer med hvitløk og litt pepper. Serverer med ris. 1 filet per person, krydrer den med pepper før jeg steker. Har av og til i sitron, men det er ikke nødvendig for meg. Hva med fiskegrateng? Det er enklere enn de fleste tror å lage, og smaker utrolig godt! Det ligger en flott fiskegratengtråd på matforumet nå. Ellers har jeg utrolig lyst på røkt kolje med eggesmør, kokte poteter og gulrøtter, men da må jeg til mamma tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caitlin Skrevet 29. januar 2012 #3389 Del Skrevet 29. januar 2012 Jeg lager nesten bare laks... For tiden har jeg litt dilla på soyasaus, så jeg deler ofte laksefileter i biter og woker med mye soyasaus, grønnsaker jeg har lyst på (blomkål, gulrot, paprika, brokkoli f.eks.) og krydrer med hvitløk og litt pepper. Serverer med ris. 1 filet per person, krydrer den med pepper før jeg steker. Har av og til i sitron, men det er ikke nødvendig for meg. Hva med fiskegrateng? Det er enklere enn de fleste tror å lage, og smaker utrolig godt! Det ligger en flott fiskegratengtråd på matforumet nå. Ellers har jeg utrolig lyst på røkt kolje med eggesmør, kokte poteter og gulrøtter, men da må jeg til mamma tror jeg. Jeg har lurt på å prøve meg på laks i wok ja, men fiskegrateng er Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Katee Skrevet 29. januar 2012 #3390 Del Skrevet 29. januar 2012 Laks i wok er godt ellers syns jeg stekt laks og poteter eller ris er veldig godt. Med litt grønt til Jeg pleier lage lapskaus med biter av koteletter i. Restemiddag, men veldig godt. Kokt brosme er nam! Kjøttkaker! Pannekaker! Dampede blåskjell - kanskje ikke en hit blant barna Potetmos med stekt pølse. Gud, nå ble jeg sulten! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mia83 Skrevet 29. januar 2012 #3391 Del Skrevet 29. januar 2012 Matprat.no Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Katee Skrevet 29. januar 2012 #3392 Del Skrevet 29. januar 2012 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caitlin Skrevet 31. januar 2012 #3393 Del Skrevet 31. januar 2012 I går gjorde jeg noe dumt! Jeg er så tøff i trynet og sier at vekten min ikke plager meg så mye og er fornuftig og sier at jeg skjønner at man må bruke tid på å gå ned i vekt og ta riktig valg. Likevel er jeg like dum som alle andre som leter etter lettvinte løsninger, og hiver meg på noe som virker enkelt og raskt. Jeg hadde virkelig lyst til å gå ned litt før spa-daten. Dog, ting som virker for gode til å være sanne er jo ofte nettopp det. I går fant jeg ut at jeg skulle hive meg på en kur som feks kroppsbyggere bruker for å gå raskt ned i vekt før konkurranser osv. Poenget er i grunnen som alle andre slankekurer - lavere kcal nivå inn enn ut, men fokus på at man ikke skal spise karbohydrater og fett. Man skal spise rent kjøtt og "magre" grønnsaker og thats it. Kcal nivået skal ligge på rundt 8-900 kcal. Vel, all ære til folk som orker å være på en sånn kur, men det funker rett og slett ikke for meg. Jeg skalv, kaldsvettet og hadde det rett og slett fælt. Så, sånn er det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Katee Skrevet 31. januar 2012 #3394 Del Skrevet 31. januar 2012 Eh... 8-900 kcal? Det er da ikke sunt, vennen Skriver mer senere. Er på jobb. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
The Kitten Skrevet 31. januar 2012 #3395 Del Skrevet 31. januar 2012 Det er ikke rart du sliter med å holde deg til en diett på 800-900 kalorier. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caitlin Skrevet 31. januar 2012 #3396 Del Skrevet 31. januar 2012 Jeg vet det jo egentlig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
The Kitten Skrevet 31. januar 2012 #3397 Del Skrevet 31. januar 2012 Jeg klarte å kalle meg selv for eskortepike i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caitlin Skrevet 31. januar 2012 #3398 Del Skrevet 31. januar 2012 Jeg klarte å kalle meg selv for eskortepike i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
The Kitten Skrevet 31. januar 2012 #3399 Del Skrevet 31. januar 2012 Jeg sa bare at en fyr hadde betalt meg for å se en film. "Du vet at det kalles å være eskortepike, sant?" kom det fra en i klassen. Du kan si jeg var glad for at det ikke var første skoledag i dag. For det hadde vært litt av et førsteinntrykk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Katee Skrevet 31. januar 2012 #3400 Del Skrevet 31. januar 2012 Å, Kitten, du er så søt! Beiben! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå