Gjest Håpløs Skrevet 20. oktober 2003 #1 Del Skrevet 20. oktober 2003 Jaja, det burde jeg vite :oops: men faktum er at jeg aldri blir fornøyd med potetene. Har du en enkel oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 20. oktober 2003 #2 Del Skrevet 20. oktober 2003 LEgg potetene i en gryte, fyll med vann og ha i litt salt. Kok opp og la koke i ca 20 minutter, alt etter størrelse. Hvis du ikke er fornøyd, kan det være at du skal velge en annen type poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. oktober 2003 #3 Del Skrevet 20. oktober 2003 Kjenn om potetene er ferdige med en potetstikke eller en gaffel. Ikke fosskok potetene, da sprekker de gjerne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Håpløs Skrevet 20. oktober 2003 #4 Del Skrevet 20. oktober 2003 Setter pris på at dere gidder å svare :D Skal vannet kokes opp først? Eller skal potetene i og koke sammen med vannet? Koker mann i såfall opp vannet til like før det bobler også skrur ned varmen? (siden det ikke skal fosskoke) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. oktober 2003 #5 Del Skrevet 20. oktober 2003 Legg potetene i kaldt vann med litt salt. Vannet trenger ikke dekke potetene, det holder at det er et stykke opp på dem. Sett kjelen på plata, og skru på fullt, legg på lokk. Etter noen minutter koker det. Da skrur du plata ned på laveste eller nest laveste "hakk", litt avhengig av hvor kraftig plata er. Når det har gått ca. 20 minutter (mandel skal koke kortere, andre poteter lenger, noen skal koke nesten 30 minutter) kjenner du på potetene om de er passelige. Er de ikke det lar du dem stå litt til. Om det blir for kaldt (slutter å dampe når du tar av lokket) skrur du plata litt opp (og passer på å ikke skru den riktig så mye ned neste gang). Når det er lett å stikke i potetene er de ferdige. Blir du fortsatt ikke fornøyd, prøv å kjøpe en annen sort poteter (det står som oftest på hva potetsorten heter når du kjøper dem). Lykke til! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Muligens mindre håpløs Skrevet 20. oktober 2003 #6 Del Skrevet 20. oktober 2003 Ok, da skal jeg muligens få det til :D Har en lei tendens til å enten få de for "harde" eller koke de ihjel nemlig :oops: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. oktober 2003 #7 Del Skrevet 20. oktober 2003 lykke til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 22. oktober 2003 #8 Del Skrevet 22. oktober 2003 Det er lettere å få alle potetene like raskt ferdig hvis du deler de opp i like størrelser!! Store poteter deler jeg opp i 4 deler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nøste Skrevet 22. oktober 2003 #9 Del Skrevet 22. oktober 2003 Det kommer an på hva slaks poteter du har noen er veldig mulne å går fort i stykker . men prøv å koke de på svak varme det hjelper . i ca 25 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 22. oktober 2003 #10 Del Skrevet 22. oktober 2003 Det er lettere å få alle potetene like raskt ferdig hvis du deler de opp i like størrelser!! Store poteter deler jeg opp i 4 deler. Hvis du deler potetene opp, har jeg hørt at vitaminene som ligger rett under skallet slippes ut. Vet ikke om dette er riktig. Kan bare si at jeg ikke koker poteter med salt, og potetene smaker like godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 22. oktober 2003 #11 Del Skrevet 22. oktober 2003 Man koker potetene med salt fordi vitaminer og andre sunne stoffer under skallet ikke så lett skal trekke ut i vannet. En har liksom mettet vannet med noe annet da (lærte jeg i kjemien). Det er bedre å velge ut poteter som er like i størrelse (koke de små når man har det travelt og de store til søndagsmiddag) enn å skjære dem i biter. Den eneste gangen jeg skreller og skjærer poteter i biter, er når jeg lager potetmos. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madam Felle Skrevet 22. oktober 2003 #12 Del Skrevet 22. oktober 2003 dampkokte poteter er den beste måten å slippe sønderkokte poteter på. Legg en rist i bunnen av pannen, fyll opp vann til rsiten, legg potetene oppå risten, legg på lokk. Tar litt lengre tid enn å koke potetene i vann, men du slipper å bekymre deg for at de går i stykker. Tar ca 45-60 min. Potetene blir også bedre på denne måten, for en slipper vasne poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
VesleBråka Skrevet 22. oktober 2003 #13 Del Skrevet 22. oktober 2003 Kjøp deg trykkoker, så kan du dampkoke poteter på 20 min. Går aldri i stykker eller overkokes eller brennes. Kan også lage pinnekjøtt f.eks med stort hell i trykkoker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusla Skrevet 22. oktober 2003 #14 Del Skrevet 22. oktober 2003 Riskokeren min fungerer også fint til å koke poteter i. Blant annet. Et lite vidunder den der Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2012 #15 Del Skrevet 19. august 2012 Hvordan koke poteter. Anonym poster: 05d1de3a26bc904373c248c40cb9e7e6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest RompeRusk Skrevet 19. august 2012 #16 Del Skrevet 19. august 2012 Hvordan koke poteter. Anonym poster: 05d1de3a26bc904373c248c40cb9e7e6 Håper TS har lært seg å koke poteter de siste 9 årene... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2012 #17 Del Skrevet 19. august 2012 I følge bama her så er det "med stor sannsynlighet tid for å helle av vannet når det har gått 12 minutter." Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har endt opp med kokte poteter etter 12 min allerede, de må da i såfall være knøttsmå.. http://www.bama.no/e...:0:6190:1:::0:0 Anonym poster: a2f3b057973872d286d7451e4771b937 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå