Gå til innhold

Siviløkonomer og jobbmuligheter


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei

Lurer litt på hvordan det er med jobbmuligheter for siviløkonomer. Hvor gode karakterer bør man ha for å få en spennende og utfordrende jobb? Hvis man har for det meste C'er, men noen karakterer over, vil man da kunne få et god og bra betalt jobb? Og deretter jobbe seg videre oppover i systemet etter noen år?

Har inntrykk av at svært mange som får C'er tar opp igjen for å forbedre seg. Men da må da bli rimelig slitsomt å drive å ta opp igjen hele tiden, og er det virkelig nødvedig??

Lurere også på om arbeidsgiverne ser på både bachelor- og masterkarakterene, eller om det er master som utelukkende vektlegges mest?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Coarvi

Klart du kan få en spennende og utfordrende jobb, men du kan ikke nødvendigvis forvente at den første jobben din er spennende og utfordrende. Det kan du ikke nødvendigvis forvente med B i snitt heller.

Hva en spennende og utfordrende jobb er avhenger jo av deg. Noen selskaper som PWC, KPMG etc. kan kreve B i snitt (hvertfall i de store byene) og dette er ettertraktede jobber, men det betyr jo ikke at DU finner jobben spennende og utfordrende! Den første tiden i et slikt selskap kan være ganske kjedelig... ;) Men slik er det i mange jobber, man må jobbe seg oppover og lære seg det grunnleggende først.

Hvor lett du får en jobb med C i snitt avhenger av mye annet også - hva slags jobberfaring har du, hva slags personlighet, hvor i landet søker du, hvilken skole gikk du på osv.

Hvorvidt det er nødvendig å ta opp C-er avhenger vel av ens ambisjoner, er man skikkelig opptatt av å få jobb i en av de fire store er det kanskje nødvendig? Men for noen studenter kunne det kanskje vært sunt å innse at det finnes spennende jobber i andre selskaper også. Men disse jobbene gir en kanskje ikke nok status?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...