-Fisken- Skrevet 19. oktober 2003 #1 Del Skrevet 19. oktober 2003 Fant en oppskriftpå hjemmelaget yoghurt. ELSKER youghurt naturell som ikke er for søt, tenkte kanskje at denne kunne være god. Har tenkt å prøve meg etterpå. Noen som har laget noe lignende før? 1 1/2 liter melk 5 ss yoghurt Kok opp melken og ta kjelen av platen. La den avkjøle seg til den er lunken (ca 15 min). Ha yoghurten i en bolle og bland inn 2 dl av den lunkne melken. Ha denne blandingen tilbake i kjelen sammen med resten av melken og rør godt om. Nå setter du lokket på kjelen, pakker den inn i et badehånkle og lar den stå i rundt 8 timer (til den har tyknet). Nå settes kjelen i kjøleskapet for å stoppe videre utvikling av yoghurtbakterier. (NB! ikke bruk hjemmelaget yoghurt mer enn 6 ganger i produksjon av ny yoghurt). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 19. oktober 2003 Forfatter #2 Del Skrevet 19. oktober 2003 Hjemmelaget yoghurt er nå under utprøving :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 19. oktober 2003 #3 Del Skrevet 19. oktober 2003 Er youghurten klar til spising etter 8 timer - eller må den stå i kjøleskapet i noen dager? Gi tilbakemelding så får vi høre om den ble god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 19. oktober 2003 Forfatter #4 Del Skrevet 19. oktober 2003 Det aner jeg ikke, men akkurat nå står en kjele på kjøkkenet og venter sine 8 timer :D Gir tilbakemelding når den er ferdig. (Kan tenke meg at den er best etter å ha stått kaldt en stund, varm yoghurt syntes i alle fall ikke jeg ernoe spesielt godt..) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 20. oktober 2003 Forfatter #5 Del Skrevet 20. oktober 2003 Ja, nå er yoghurten ferdig. Vet ikke helt jeg.. Den ble litt sånn rar. Smakte litt mer som tjukkmjølk, men den vart da god og da, bare litt annerledes :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gyda ikke innlogget Skrevet 21. oktober 2003 #6 Del Skrevet 21. oktober 2003 Hm... Hørtes ikke så veldig godt ut... Kanskje den blir litt bedre når den har stått en stund... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 21. oktober 2003 Forfatter #7 Del Skrevet 21. oktober 2003 Håper i alle fall det.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Stine_* Skrevet 24. februar 2010 #8 Del Skrevet 24. februar 2010 Bruk en halv liter Biola istf 5 ss yoghurt. Da blir resultatet mye bedre. Det beste er egentlig å ha 24 timer i ovnen på ca 35-40gr. Har gjort det flere gang, alltid med god resultat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest b Skrevet 24. februar 2010 #9 Del Skrevet 24. februar 2010 Husker vi hadde youghurtkultur/sopp som barn. Skikkelig skumle greier som vokste og vokste. Får man tak i sånt idag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 27. februar 2010 #10 Del Skrevet 27. februar 2010 Står litt om å lage selv her. Tenker jeg skal prøve dette etterhvert. http://www.eatyoghurt.com/yoghurtmaking.php Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Solstorm Skrevet 27. februar 2010 #11 Del Skrevet 27. februar 2010 Husker vi hadde youghurtkultur/sopp som barn. Skikkelig skumle greier som vokste og vokste. Får man tak i sånt idag? Det lurer jeg også på! Jeg har lagd yoghurt som beskrevet i linken jeg siterer under, men skulle gjerne prøvd med yoghurtkultur. http://www.eatyoghurt.com/yoghurtmaking.php Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå