Gå til innhold

Speidern


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg var selv speider i mange år. Kan bare si at det var en god opplevelse, men det var mest fordi vi ikke bare hadde speidermøter. Gruppen jeg var i for på flerfoldige turer, og det var egentlig dette vi lærte mest av, og det var også dette som gav mest samhold.

Så dersom du vil ha barna i speideren, burde du kanskje først sjekke at den lokale speidergruppa gjør mer enn kun å sitte inne åholde møter? Det begynner dessverre å bli mer og mer av innesittingen, også blandt speiderne.

Ellers så er det mange gode, og morsomme opplevelser en kan få som speider. Jeg ville nok absolutt anbefale det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som speider i 12 år kan jeg med hånden på hjertet si at det endret mitt liv. Hva skulle jeg gjort uten speidern, hyttteturer, leurer, ville turer, gutteflørting og flotte naturopplevelser? Som voksen har jeg deltatt og arrangert flere leirer, men stort utbytte. Man lærer lagånd, ansvar og å strekke grensene. Når jeg får barn kommer jeg til å bli opprikitg lei meg hvis de ikke blir speidere (men de må jo få velge selv).

Den dag i dag kan jeg diskutere morsomme episoder og le meg ihjel, både 10 og 15 år etter at de skjedde. Fantastisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lest litt på den ene linken... jeg visste ikke at speideren kalte seg selv for "menighet" ?

Blir litt skeptisk jeg da... Har en venninde som var speiderleder i mange år og hun var Human-Etiker....

Noe jeg har gått glipp av her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meinghet? Aldri hørt om. KFUK/M-speidere er tilnknyttet statskirken og har kristent innhold (eks andakt, deltar på en og annen gudstjeneste).

NSF-speidere er frittstående, men har også kristen formålsparagraf (men det vet ikke de fleste, så den blir sett på som ikke-kristen). Liten forskjell i innholdet ellers.

Hvis man ikke er redd for at barna skal høre litt om Jesus, ville jeg valgt den speiderforeningen som er nærmest der man bor.

Speideren er definitivt morsomst når man kommer i patrulje, mange faller av lasset etter år som meis/ulvunge, dvs før de kommer i patrulje. Det er synd, for de går glipp v så utrolig mye!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

http://www.kfuk-speider.no/

http://www.kfum-speider.no/index.html

NSF har blanding av jenter og gutter, mens KFUK/M har skille til hverdags, men leirer ol sammen. Dette for at jenter også skal lære ansvar på egne premisser. Har inntryklk av at på Østlandet er jenter og gutter mye sammen selv om de går i KFUK/M, mens andre mer kristne deler av landet er de mere segregerte.

Selv har jeg vært i KFUK og hadde mye gøy med gutta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Speiderloven er den samme uansett, og etter hva jeg leser på www.scout.no legger også NSF en viss vekt på den kristne tro. For meg blir dette dessverre et problem. For andre er det ikke det. Det kan sikkert også variere innenfor de lokale lag hvor mye dette kommer frem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varierer veldig. Kjenner mange som har gått i NSF, og for dem har det vært viktig at de ikke er kristne, og at kristendom ikke er vektlagt what so ever. (Dette har vært i Oslo-området).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*synger* Speidæææern, jeg elsker deg, du er det allerbeste jeg veeeet!!

*Donpedro mimrer og savner gamle dager, har sjekket opp ståa i den gamle kretsen på internett*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener å ha hørt om en bevegelse som kalte seg "speidere" og vakte litt harme hos de "ekte" speiderne -de drev med stort sett det samme, men uten noen kristen base i det hele tatt. Det var ikke en så stor gjeng da.. Skulle gjerne hatt det her da, samme hva de eventuelt hadde kalt seg. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går jo ann å ringe NSF og snakke med lederne hvordan de vektlegger det. Mine venner i nSF har som sagt ALDRI lært eller hørt noe om religion. De visste ikke engang at de hadde en kristen formålsparagraf!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Akkurat som med alt annet for barn, så handler det om hvem som leder an - har barna en god speiderleder så tror jeg speideren kan være kjempebra. Men det tro jeg om de fleste aktiviteter barna er motivert for hvor også lederne er bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært innom den siden. Siden for det lokale laget ble sist oppdatert i 2000. Jeg gjetter på at den som kunne noe med data sluttet da.. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jg var metodistkirkespeider i mange år, og jeg må den dag i dag innrømme at jeg vet ikke hva metodistkirken står for.. Det kristne vi gjorde var å lage julekrybbe, holde basar i kirken (møterommet var i metodistkirkken) og sånne småting. Ikke noe barna ikke lærer på skolen. Vi var også en "blanda tropp", både gutter og jenter. jeg vil si det var bare positivt med speideren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror på Gud, men har ikke noe ønske om at barna mine skal "gå på søndagsskole..."

Noen som har en link til en speidergjeng på Lørenskog som ikke bare piper om Jesus?

Fant bare noe Kurlandgreier....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å spore helt av her, men kanskje kunne 4H være noe? Dette er en organisisjon uten en kristen formålsparagraf, og med masse oppgaver å velge i er det lett å finne noe for enhver smak. Som Donpedro har hjertet sitt i Speider'n har jeg mitt i 4H :hjerte: !!! Det er en kjempefin organisasjon, minnene derfra er umistelige! Hadde oppgaver som drama, vilmarksliv, insektsamling, kanin, baking, hest osv...Du kan besøke 4Hs sider her: www.n4h.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...