Gå til innhold

"Ferdigbrød" melblandinger


Strix

Anbefalte innlegg

Har hatt noen pakker med ferdige melblandinger til brød i skuffen til de dagene vi har glemt å handle brød, bare tilsett vann og gjær, la det heve, steik og vòila...

Eller, det er i alle fall noe sånt det står på pakken. Men uansett hva jeg gjør så hever disse brødene seg minimalt og de forblir bittesmå. Jeg bruker de rette formene, er ganske god på gjærdeig ellers, men disse melpakkene til brød er bare sorgen :sjenert:

Dere andre som har prøvd dere på disse melblandingene, får dere brød som ligner noe på de utenpå pakken??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker alltid disse, og det blir alltid bra...

Jeg bruker litt mer vann enn det som står på pakken (7-8 dl), og sper gjerne med litt gryn, kli, frø e.l. Og en pakke gjær da.

Også får det elte ganske lenge i maskin (ca. 10 min), hever jeg av og til, og andre ganger legger jeg de rett i formen til forheving. Merker ikke stor forskjell på resultatet.

Så setter jeg de inn i kald ovn som jeg skrur på 200 grader, og steker i ca. 40 min.

Dette blir alltid saftig og godt!

(Jeg harderimot problemer med å sette sammen melblandingen selv, det blir alltid tørt..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker du varm nok bakevæske? Vannet bør være nærmere 50 grader når man bruker tørrgjær for at det skal bli noe fart på den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fulgte en del av dine råd Petroline og fylte på med mye ekstra, brødene ble større og bedre så det er framgang.

Fortsatt savner jeg at man ikke bare kan smelle i hop brødblandingen som den er og få to like perfekte brød som utenpå pakken. Mine ligner ikke litt engang :gjeiper:

Hilli: Jeg tror da det, pleier å bruke temmelig hett vann, og tørrgjæren samarbeider alltid godt med meg i andre produkter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg følger ikke helt oppskriften som står på pakken.

Bruker to stk. møllerens melblanding.

1,5liter vann(lunket, gjæren skal røres ut i vannet)

litt hvetemel

litt salt

litt olje

og 4 pakker fersk gjær(jeg for aldri bra resultat med tørrgjær)

Hever deigen i ca. 1 time.

baker de ut å legger de i en stor form. smører godt imellom brødene.

Etterhever i ca.45 min og steker de nederst i ovnen på 200 grader i ca. 45-55 min.

Pensler med vann etter de er ferdigstekte.

Blir alltid bra resultat hos meg. og jeg er ikke flink til baking.:biggrin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er for lite mel og annet i de blandingene der. To pakker gir tre perfekte brød.

Blir også tre brød hos meg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg følger ikke helt oppskriften som står på pakken.

Bruker to stk. møllerens melblanding.

1,5liter vann(lunket, gjæren skal røres ut i vannet)

litt hvetemel

litt salt

litt olje

og 4 pakker fersk gjær(jeg for aldri bra resultat med tørrgjær)

Hever deigen i ca. 1 time.

baker de ut å legger de i en stor form. smører godt imellom brødene.

Etterhever i ca.45 min og steker de nederst i ovnen på 200 grader i ca. 45-55 min.

Pensler med vann etter de er ferdigstekte.

Blir alltid bra resultat hos meg. og jeg er ikke flink til baking.:biggrin:

Blir det et brød av en blanding eller to? Uansett, fire pakker gjær?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det et brød av en blanding eller to? Uansett, fire pakker gjær?

kommer vel ann på hvor store brød du vil ha.

men jeg lager tre store brød av to pakker melblanding.

hvis jeg bare skal bruke en pakke melblanding bruker jeg bare 2 pakker gjær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det et brød av en blanding eller to? Uansett, fire pakker gjær?

Huff... skal jo ikke være 4 pakker gjær men 75gr gjær. var nok i min egen lille verden når jeg skrev det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...