Gå til innhold

Ved dødsfall. Når stoppes pensjonen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Synes å huske at når en person dør og får alderspensjon, vil pensjonen bli utbetalt også måneden etter dødsfall. En i nær familie døde i mai og pensjonen gikk inn på konto også i juni, men nå har familien fått brev fra nav om at de vurderer å kreve dette tilbakebetalt. Hvorfor vurderer nav å kreve tilbakebetaling? Det virker som du er usikker på eget lovverk når de formulerer seg i brevet. Men i tillegg truer de i samme brev med å gå til sak og pårørende kan dømmes enten for forsettelig eller grov uaktsomhet i saken. Det er 14 dagers frist til å uttale seg. Ordlyden i brevet er frekt og injurerende. Nav skal få tilbake pengene hvis de har rett, men de bør også lære seg vanlig høflighet.

Er det noen som vet mer om utbetaling av trygd/pensjon etter dødsfall? Det er frustrerende å bli beskyldt for å ha holdt tilbake opplysninger. Vi trodde informasjon gikk automatisk til myndighetene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Forelder døde i august. Det ble utbetalt alderspensjon i september. Ingen krav om tilbakebetaling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forelder døde i august. Det ble utbetalt alderspensjon i september. Ingen krav om tilbakebetaling.

Vår forelder døde i mai og krav om tilbakebetaling kom i går. Det vil si at de skriver at de vurderer å kreve tilbakebetaling og at dødsfallet først var registrert i navs systemer 15. juni. Leste at Statens Pensjonskasse utbetaler pensjon måneden etter dødsfall, men nav har kanskje andre regler. Håper ikke du opplever å få krav. Det er en følelsesmessig belastning å forholde seg til regler og krav etter et dødsfall. Når man endelig tror at det juridiske er i orden, viser det seg at Nav kanskje har en svikt i egne rutiner og får et brev der pårørende kanskje kan mistenkes for å ha holdt opplysninger tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AB #2 her

Jeg tipper at jeg ikke får noen krav siden det er et par år siden.

Er enig at det er tungt nok å skulle rydde opp i et dødsbo om ikke Nav skal lage krøll også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...