AUF Skrevet 9. oktober 2003 #1 Del Skrevet 9. oktober 2003 Noen som vet hvordan man lager det? jeg skal lage fiskekaker til middag i dag, og vil ha makaronistuing til.. det er sååå godt! Men jeg finner ikke oppskrift til det! Det er vel bare makaroni og hvitsaus med muskatnøtt... Men hvor mye av hver? Har ikke lyst til å "eksperimentere" i dag... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 9. oktober 2003 #2 Del Skrevet 9. oktober 2003 Et par spiseskjeer hvetemel ristes sammen med noen dl med melk. 1-2 ts muskatnøtt. hell over kokt makaroni, og kok til du har den tykkelsen du ønsker. Det er jammen godt!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 9. oktober 2003 #3 Del Skrevet 9. oktober 2003 Ååååååå, makaronistuing.. Det er bare helt lækkert :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GreenSky Skrevet 9. oktober 2003 #4 Del Skrevet 9. oktober 2003 Et par spiseskjeer hvetemel ristes sammen med noen dl med melk. 1-2 ts muskatnøtt. hell over kokt makaroni, og kok til du har den tykkelsen du ønsker. Det er jammen godt!! En til to ts muskatnøtt...? Er du sikker på det? Det er jo fryktelig mye? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 9. oktober 2003 #5 Del Skrevet 9. oktober 2003 Mulig det er mye. Selv pleier jeg bare å drysse opi det jeg synes er passelig mengde. Kanskje 1 ts holder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Suzy Skrevet 9. oktober 2003 #6 Del Skrevet 9. oktober 2003 ELLER; Kok makaroni ferdig - sil av vannet - putt i en klump med smør og rør til dette har smeltet - strø på et par spiseskjeer med mel og rør rundt så all makaronien er dekket - tøm på passe med melk og varm opp mens du rører rundt evt smak til med salt og/eller pepper - FERDIG! Lettvint og du skitner bare ut ei gryte... Suz Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 9. oktober 2003 #7 Del Skrevet 9. oktober 2003 Mens vi snakker om muskatnøtt er fersk revet muskatnøtt (hel muskatnøtt i pose) mye bedre enn den som er ferdig malt i pose...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 9. oktober 2003 #8 Del Skrevet 9. oktober 2003 Koker makaroni og heller av kokevannet og blander den med litt olje/smør og larden avkjøle. Bruker nå panna til å lage hvitsaus i. 2-3 ss smør smeltes og blander i 2-3 ss hvetemel Lar det surre litt og sper med melk. litt etter litt. Til ca 5 dl saus.Smaker nå sausen til med muskat (MÅ være hel muskat som jeg river rett i sausen) salt og pepper. Blander i den kjølige kokte makaronien og lar det hele bli varmt. Nam, river av og til i litt parmesan eller annen ost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Seniorita Skrevet 7. april 2011 #9 Del Skrevet 7. april 2011 ååh <3 Makaronistuing er herlig!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest NozMonster Skrevet 7. april 2011 #10 Del Skrevet 7. april 2011 (endret) vi har alltid pleid å bruke Karri i.. Endret 4. januar 2013 av NozMonster Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. april 2011 #11 Del Skrevet 7. april 2011 synes det er godt med karri åppi jeg! Karri åppi deg? Hvordan få du det til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest NozMonster Skrevet 7. april 2011 #12 Del Skrevet 7. april 2011 Karri åppi deg? Hvordan få du det til? det er bare å putte litt karri i det..ikke særlig vanskelig! på samme måte man putter andre kryddre i maten... jeg skrev ikke deg, men jeg!eneste skriveleifen i den setningen er vel ordet "åppi"... " synes det er godt med karri oppi jeg" , altså, jeg synes det er godt med karri oppi... ;o) har vi oppklart det nuh? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 7. april 2011 #13 Del Skrevet 7. april 2011 Jeg koker makaronien i helmelk, krydrer med litt muskatnøtt, pepper, salt og paprika og strør litt revet ost over rett før servering. Perfekt hver gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. april 2011 #14 Del Skrevet 7. april 2011 ELLER; Kok makaroni ferdig - sil av vannet - putt i en klump med smør og rør til dette har smeltet - strø på et par spiseskjeer med mel og rør rundt så all makaronien er dekket - tøm på passe med melk og varm opp mens du rører rundt evt smak til med salt og/eller pepper - FERDIG! Lettvint og du skitner bare ut ei gryte... Suz mel skal kokes ut i væsken. Det får du ikke gjort på denne måten i stuingen. det skal kokes for å få ut melsmaken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 10. april 2011 #15 Del Skrevet 10. april 2011 Hva serverer dere denne stuningen til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 11. april 2011 #16 Del Skrevet 11. april 2011 Kjøttkaker, potet og saus f.eks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Suzy Skrevet 11. april 2011 #17 Del Skrevet 11. april 2011 mel skal kokes ut i væsken. Det får du ikke gjort på denne måten i stuingen. det skal kokes for å få ut melsmaken Det er godt mulig det skal det, men det blir jo kokt her og når du har tømt på melken, for du må varme det opp til det koker igjen og til mel, melk og smør har blandet seg. Dette fungerer i allefall helt fint og smaker veldig godt. Dessuten er det lettvint og raskt og det blir stuing av det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 11. april 2011 #18 Del Skrevet 11. april 2011 Hvis man koker makaronien i melk, slipper man å jevne med mel. Da jevner stuingen seg av stivelsen fra makaronien. Makaronistuing er veldig godt til stekt falukorv..... Men også til karbonader! Bruker ikke potet i tillegg, da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå