Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

En heller utradisjonell påskemiddag: Wienerschnitzel (av kalv - for skal det være, så skal det være), lun potetsalat, asparges, sauce hollandaise, og tyttebærsyltetøy.

Drsderten ble et par kakestykker fra en café nedi gata.

Og nå må jeg vaske kjøkkenet - det blir jo en del fettsprut når man steker disse schnitzlene 😜

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

I dag ble det skrei (skinnfri ryggfilet), hjertesalatbåter og litt blomkål trukket i kokosmelk med hvitløk, chili, frisk ingefær, rårørsukker, thai fiskesaus og lime. Basmatiris til, og frisk koriander på toppen.

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moussaka lages nå i selskap med Linkin Park. Fridag med god tid ❤️

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Langtidskokt ragu med kjøttdeig og bacon🤩

Anonymkode: 11b7f...363

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Salt suppelapskaus av rester av pinnekjøtt og vossakorv m/kraft fra komlemiddag, tilsatt rotgrønnsaker, purre og poteter. Flatbrød og smør til.

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi må bruke opp en reinsdyrsteik fra jula, og har invitert et vennepar på tidlig søndagsmiddag. Mann skal lage. Servere med hjemmelaget peppersaus, potet, kålrot og brokkoli.

Dessert blir økologisk vaniljeis fra Feios, og en Kulinaris-sjokoladeis med trøffelbiter. Serveres med kirsebærsaus.

Ved ankomst får de et glass champagne som stod langt inne i barskapet og bør brukes opp på en helt vanlig søndag:rodmer:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Marinerte skiver av lammestek og fløtegratinerte poteter. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkenfryden skrev (10 timer siden):

Vi må bruke opp en reinsdyrsteik fra jula, og har invitert et vennepar på tidlig søndagsmiddag. Mann skal lage. Servere med hjemmelaget peppersaus, potet, kålrot og brokkoli.

Dessert blir økologisk vaniljeis fra Feios, og en Kulinaris-sjokoladeis med trøffelbiter. Serveres med kirsebærsaus.

Ved ankomst får de et glass champagne som stod langt inne i barskapet og bør brukes opp på en helt vanlig søndag:rodmer:

Høres nydelig ut. For noen heldige gjester😊

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reisejenta skrev (På 27.4.2025 den 17.19):

Høres nydelig ut. For noen heldige gjester😊

Takk. Vi koste oss🥰

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Litt pussig sammensatt søndagsmiddag (av ulike grunner):

  • Takeaway sushi og Cloudy Bay sauvignon blanc.
  • Porsjonssmuldrepaier med pære, eple, vanilje, sitron og calvados, og med mandelmel, havregryn og kanel i toppingen - servert lune med en kule vaniljeis.

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok utgangspunkt i denne salaten med grønn asparges. Tilføyde hvetefullkorn kokt i grønnsaksfond og laurbærblad; kidneybønner, agurk, granateplekjerner, og ulike salatblader. Avocado-dressing (med ei teskje honning) ringlet over.

Desserten bestod av en relativt søt rabarbra-chutney jeg lagde i forrige uke med fløtemelk over. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rester av gårdagens salat (hadde i mer salatblader, fetaost, reddiker, og granateplekjerner) og gulrotsuppe av ovnsbakte gulrøtter (og et par pastinakker som hang lett med geipen).

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Suppe av 5 (!) slitne purrer, en halv sommerkål, noen mandelpoteter og hermetiske kikerter, toppet med revet parmesan og extra virgin olivenolje. En gammel traver fra Jamie Olivers første kokebok.

Jeg hadde fem purrer å bruke opp, og i denne oppskriften skal det faktisk være nettopp nøyaktig det. :ler: 

Vi hadde ellers noen belgiske jordbær igjen etter et besøk i går, så de ble til en liten dessert, med en kule vaniljeis.

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskeboller i hvit saus, med appelsin, poteter og stekt pepperoni.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vi tømmer fryseren og det blir et sammensurium av retter 😂 Sparer det "mindre sunne" til helgene, så dagens blir gode dumplings kjøpt på asiatisk butikk. Siden det er litt lite kjøtt for mannen har vi chilinuggets fra rema til, også lager jeg salat av alle grønnsakene som ligger etter uken :)

Anonymkode: e1b34...fe7

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fredag og lørdag: Grønnsakspai og salat (ble usedvanlig god denne gangen, noe jeg tilbakefører til de 250 grammene med Gryuere-ost … nam nam nam)

Søndag og mandag: Ovnsbakte grønnsaker og salat. Desserten bestod av hjemmelaget semulegrynspudding.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag blir det en slags pytt-i-panne med en baconbit, potet, løk og asparges. Speilegg over og rugbrød ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vi feiret litt i går, så da ble det

  • Forrett av ferske reker, avokado, rosa grapefrukt, chilivinaigrette og frisk koriander
  • Grillet sanktpetersfisk, strimlet squash surret med hvitløk, chili, persille og sitronskall, og kremet saus av sjøkrepskraft
  • Smuldrepai med rabarbra og de siste bringebærene igjen i fryseren fra i fjor, med vaniljeis

Pluss litt champagne til - ute i solen. :briller2:

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...