Brunhilde Skrevet 23. januar #56981 Del Skrevet 23. januar Burde sikkert skamme meg, men en "carbonara" fra frysedisken, Rema 1000s egne merke. Kosta bare 25 kroner og ble helt ok med masse kvernet pepper og litt ekstra ost. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
C-girl Skrevet 23. januar #56982 Del Skrevet 23. januar Hjemmelagde kjøttkaker med poteter, grønnsaker og rørte tyttebær 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 24. januar #56983 Del Skrevet 24. januar Nachos på oss i dag. Lenge siden sist så det blir godt! 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. januar #56984 Del Skrevet 26. januar Hjemmelaget lasagne, grønn salat og nybakt knafri focaccia med frisk rosmarin. Anonymkode: ad006...80d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sola de Skrevet 26. januar #56985 Del Skrevet 26. januar Pinsabunn, toro pizzafyll med karbonadedeig, juanitatomater, løk, gul paprika og mozarellaost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mollie Skrevet 26. januar #56986 Del Skrevet 26. januar Suppelapskaus med pinnekjøttrester fra jul, kjøttpølse, potet, gulrot, kålrot og sellerirot. Flatbrød. Is med karamellsaus til dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 27. januar #56987 Del Skrevet 27. januar Pasta med fløtesaus og biter av røkt juleskinke. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 27. januar #56988 Del Skrevet 27. januar Jeg har hatt utrolig tannvondt ved spising i mange dager, som preger meg da jeg liker å lage og spise god mat. 😔 Men har nå fått ned litt middag. Litt grønn torskecurry med ris. Og noen grove havre-yoghurtlapper med plantego sjokao😌 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 27. januar #56989 Del Skrevet 27. januar Lun linsesalat (grønne linser, rucola, feldsalat) med fennikel og eple, samt sitron-vinaigrette. Knekkebrød med ulike typer frø til. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar #56990 Del Skrevet 27. januar Shakshuka med ovnsbakt paprika, feta og litt dill. Focaccia til. Anonymkode: ad006...80d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. januar #56991 Del Skrevet 28. januar Curry med ovnsbakt aubergine, blomkål og cashewnøtter i saus av kokosmelk, karamellisert løk, hvitløk, chili, friske tomater, spisskummen, koriander, thai fiskesaus og lime. Pilaffris av basmati, og nystekte yoghurtflatbrød penslet med smør med hvitløk og koriander. Anonymkode: ad006...80d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 30. januar #56992 Del Skrevet 30. januar Pasta bolognese (oi, så oppfinnsomt ) til middag, siden jeg bare ikke orket å lage kjøttkaker i brunsaus. Desserten bestod av smuldrepai med hjemmelaget vaniljekrem og blåbær egenhendig nennsomt plukket i september, flankert av fløteiskrem fra butikken. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. januar #56993 Del Skrevet 31. januar Spaghetti med ferske reker, fennikel, tomater, chili, hvitløk og persille. Til dessert financier (myk mandelkake med brunet smør) med appelsin og pistasjnøtter, pluss vanlijeis til. Anonymkode: ad006...80d 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 5. februar #56994 Del Skrevet 5. februar I går ble det en klassiker fra det franske kjøkken, nærmere sagt bœuf bourguignon, akkompagnert med pappardelle, samt persilledryss og tyttebærsyltetøy. Desserten - muligens et kulinarisk helligbrøde i denne sammenhengen - bestod av New York cheesecake fra butikken (Jeg er på en god dag knapt middelmådig på baking av ostekaker) For spesielt interesserte/Tilberedning: Spoiler Som seg hør og bør med mange gryteretter begynte tilberedningen allerede mandagskveld. Kjøpte et halvannet kilos stykke suppekjøtt hos slakteren og fikk han til å dele det i tre. Disse tre saltede og peprede stykkene freste jeg i gryta, og tok de så ut. I gryta havnet nå grovt kuttet gulrot, pastinakk, sellerirot, hvitløk, og gul løk. Imens kuttet jeg kjøttet i mindre biter, vendte det i mel, og hadde det så tilbake i gryta, etterfulgt av bouquet garni, rødvin, fond, gelatin, og ymse krydderier bl.a. soya- og fiskesaus. Alt fikk et oppkok, og ble så satt i stekeovnen på 150° i noen timer. Satte gryta kjølig over natt. I går fisket jeg ut bein, bouquet'en, samt de nå ihjelkokte grønnsakene. Sistnevnte ble purert og hatt tilbake i gryta. Baconet fikk et lite oppkok for å bli kvitt noe av røyksmaken. Det fikk så surre i stekepanna til det var fint og gyllent, og havnet i gryta. Stekte deretter champignon i baconfettet, etterfulgt av terninger av gulrøtter, pastinakk, og sellerirot, samt ei raus spiseskje tomatpuré. Opp i gryta med hele sulamitten pluss perleløk. Kokte ut stekepanna panna med vann, og hadde "kokevannet" i gryta. Nok en gang fikk alt et oppkok, og ble så satt i stekeovnen ved 150° i knappe to timer. Resultatet ble veldig mørt kjøtt, grønnsaker med fortsatt spenst i, og en kraftig, dog fløyelsmyk saus. Med oksekjøtt til gryteretter pleier jeg verken å renskjære det eller fjerne fettlaget som danner seg etter første "kokning", da jeg vil ha fettet og bindevevet i den tro at a) det er smaksgivende, og b) det trolig var normalt å la det koke med i de hine hårde for energien sin del. I min verden er gryteretter og kaloritelling uforenelig. Da går jeg heller en ekstra runde rundt parken - for livet er altfor kort til å fornekte seg god mat i ny og ne 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 5. februar #56995 Del Skrevet 5. februar Sloppy Joe https://gladkokken.no/oppskrifter/sloppy-joe-burger-en-amerikansk-diner-klassiker 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. februar #56996 Del Skrevet 5. februar Chowder av røkt torsk trukket i fløtemelk med bacon, rotgrønnsaker, og frisk timian, toppet med et dryss persille og finrevet sitronskall: https://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/smoked-haddock-chowder-5337728.html Hadde denne suppen ofte til middag for mange år siden, og har liksom glemt den litt - det smakte godt. Anonymkode: ad006...80d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #56997 Del Skrevet 6. februar Komletorsdag! Hehe. Planen var egentlig vegansk suppe med linser og gryn, men en akutt motivasjonskrise inntraff. Indisk take away ble seriøst vurdert en liten stund, før jeg kom på at vi hadde en hel komlemiddagrest fiks ferdig i fryseren, pluss 2-3 kokefaste poteter igjen nederst i en pose som kunne koke ferdige i kraften mens komleisklumpen tinte sakte i gryten (det tar en stund). Så nå har vi hatt deilig hjemmelaget middag med komler, pinnekjøtt, vossakorv, kålrabi og gulrøtter uten å løfte en finger. Gull med rester i fryseren - selv om den ikke akkurat ble noe i nærheten av vegansk. Anonymkode: ad006...80d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. februar #56998 Del Skrevet 10. februar Fullkornsspaghetti med brokkoli, knutekål, chili, hvitløk, salte ansjos, pinjekjerner, valnøtter og parmesan. Anonymkode: ad006...80d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 12. februar #56999 Del Skrevet 12. februar Bakt potet med fullt tilbehør som skinke, bacon, mais, ost osv 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 12. februar #57000 Del Skrevet 12. februar "Ut med det gamle, inn med det nye"-ryddesjau i kjøleskapet resulterte i: Grønnsakslapper, tzatziki, og grønn salat. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå