AnonymBruker Skrevet 20. september 2010 #1 Del Skrevet 20. september 2010 Jeg har nedsatt glukosetoleranse, og en venninne av meg mente hun hadde det samme, og lurte på om jeg kunne måle blodsukkeret hennes. Ut i fra de målingene jeg tok, så jeg ingen indikasjon på at hun burde undersøke om hun hadde nedsatt glukosetoleranse, men det er likevel en ting jeg lurer på. Hun spiste hjemmelaget potetmos, og drakk ett glass husholdningssaft (uten tilsatt sukker). Blodsukkeret før hun spiste, var 5,4, to timer etter inntak, var blodsukkeret 5,1. Jeg synes dette var en veldig rask reduksjon, men jeg vet jo ikke hva som er vanlig. (Jeg sa selvsagt ikke noe til henne om dette, men jeg spekulerte litt på dette selv.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 20. september 2010 #2 Del Skrevet 20. september 2010 Sånne ting burde gjøres fastende og hos lege, med kontrollerte mengder glukose. Potetmos er jo så mangt, poteter kan ha mye eller lite stivelse og hvor mye man spiser vil jo også påvirke dette her. Så det trenger ikke være en veldig rask reduksjon i det hele tatt. Til sammenligning så har jeg gjennomført glukosebelastning hos fastlegen min, da gikk jeg fra 6,2 fastende til 8,4 to timer etterpå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. september 2010 #3 Del Skrevet 20. september 2010 Sånne ting burde gjøres fastende og hos lege, med kontrollerte mengder glukose. Potetmos er jo så mangt, poteter kan ha mye eller lite stivelse og hvor mye man spiser vil jo også påvirke dette her. Så det trenger ikke være en veldig rask reduksjon i det hele tatt. Til sammenligning så har jeg gjennomført glukosebelastning hos fastlegen min, da gikk jeg fra 6,2 fastende til 8,4 to timer etterpå. Takk for svar. Ja, jeg vet at glukosebelastning skal gjøres fastende og hos lege, men hun ville se om hun hadde høyt blodsukker etter et karbohydratrikt måltid, for å kanskje få en indikasjon på om det var et problem. Hun spiste omtrent lik mengde som jeg gjorde, bortsett fra at jeg drakk vann i stedet for saft, og jeg hadde blodsukker på 10,2 etter 2 timer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Thefainter Skrevet 20. september 2010 #4 Del Skrevet 20. september 2010 Hun spiste hjemmelaget potetmos, og drakk ett glass husholdningssaft (uten tilsatt sukker). Blodsukkeret før hun spiste, var 5,4, to timer etter inntak, var blodsukkeret 5,1. Jeg synes dette var en veldig rask reduksjon, men jeg vet jo ikke hva som er vanlig. Dette er helt normalt. Men er på topp etter 1,5timer og da skal man helst være som man var før man spiste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. september 2010 #5 Del Skrevet 20. september 2010 Dette er helt normalt. Men er på topp etter 1,5timer og da skal man helst være som man var før man spiste. Takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atdetvar Skrevet 21. september 2010 #6 Del Skrevet 21. september 2010 Da har vel Zzyzx diabetes? På min siste glukosebelastningsprøve gikk jeg fra 5.8 (fastende) til 4.8 på to timer etter inntak av sukkerløsning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2010 #7 Del Skrevet 21. september 2010 Da har vel Zzyzx diabetes? På min siste glukosebelastningsprøve gikk jeg fra 5.8 (fastende) til 4.8 på to timer etter inntak av sukkerløsning. Nei, for å få diagnosen diabetes etter en glukosebelastning, må blodsukkeret være over 11,1 etter to timer. Et blodsukker mellom 7,8 og 11 to timer etter glukosebelastning, viser nedsatt glukosetoleranse, ikke diabetes. Trådstarter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 21. september 2010 #8 Del Skrevet 21. september 2010 Da har vel Zzyzx diabetes? Nei, faktisk ikke. Jeg var innenfor referanseverdi (beslutningsgrense) på belastningen, og jeg har null symptomer på diabetes. Men jeg sjekkes med jevne mellomrom pga fare for å utvikle diabetes. Flere familiemedlemmer har fått diabetes type 1 etter fylte 40, så jeg må passe på å få det sjekket innimellom. Jeg er ikke i risikosonen for type 2. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atdetvar Skrevet 22. september 2010 #9 Del Skrevet 22. september 2010 Ah, hokay. Så bra! Tenkte at det samme gjaldt for fastende som for glukosebelastning etter 2t. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå