Gå til innhold

Strikke kjole


Topplue

Anbefalte innlegg

Har så veldig lyst til å strikke en kjole slik som den på bildet. Er det noen som er flinke til å strikke her inne som kan forklare meg hvordan jeg gjør det isåfall? Hvordan garn burde jeg bruke?

post-33634-1282830063,2478_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Forklare og forklare... Normalt sett er genser- og kjoleoppskrifter på en A4-side eller mer, så helt enkelt er det nok ikke. Se gjennom garnprodusentenes oppskriftshefter for å se om du finner noe som ligner, så kan du ta utgangspunkt i en slik oppskrift.

http://sandnesgarn.no/Hjem.aspx

http://garnstudio.com/lang/no/kategori_oversikt.php

http://www.viking-garn.no/

http://www.ptdesign.no/index.php?mid=36&option=include&id=monster_sok_index&arrid=1

Alle disse har oppskrifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler som zzyzx å bruke oppskrift med mindre du er en erfaren strikker. Kikk på garnstudio sine nettsider, og gå i en garnbutikk og få hjelp der (hvis du ikke har en mamma, tanter, bestemødre e.l. som kan hjelpe deg.) I Oslo anbefaler jeg Tjorven på Majorstua, de er svært hjelpsomme. Unngå for all del Strikkedilla på Oslo City. Elendlig service og de er lite hyggelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AnneShirley

Selv erfarne strikkere pleier vel å bruke en oppskrift. Min mor er svært erfaren og har laget seg oppskrifter selv, men hun lager alltid en plan/oppskrift før hun setter i gang.

Selv har jeg strikket en kjole og er i gang med en annen. Det er litt av et tolmogdighetsprosjekt, men ellers ikke spesielt vanskelig så lenge man følger oppskriften nøyaktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men jeg har ikke klart å finne en oppskrift på noe som likner det bildet....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er ikke sikkert det finnes en oppskrift på noe som ligner heller. Det vi forsøker å si er at det ikke er enkelt å fortelle deg hvordan du skal gjøre det, for strikkeoppskrifter kan være ganske kompliserte greier så lenge det ikke er en helt enkel rett opp og ned genser eller kjole, og det er ikke den du har bilde av.

Prøv også på ravelry.com (du må registrere deg). Der samles det enorme mengder oppskrifter fra hele verden. Noen er gratis, andre må du betale for. Kan hende det finnes noe som ligner der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AnneShirley

Jeg har selv forsøkt å finne oppskrifter som ligner på kjoler jeg har falt for og måttet gi opp. Så du må nok bare forholde deg til de mønstrene du klarer å finne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...