Gå til innhold

Ny brukt familiebil


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jepp, vi skal ha ny bil med plass til to voksne, to små barn i barneseter og masse bagasje =) Har hatt en toyota carina og har vært fornøyd med den, men den drar på åra og vi ønsker oss en nyere og litt tryggere bil. Maxgrense pris er 180 000.

Hovedkriterier:

- God plass til barneseter, og det skal være plass til å ha de bakovervendte uten at det blir for trangt for de som sitter i framsetene.

- Størst mulig bagasjerom

- Driftsikker og trygg

Ellers ønsker vi så klart mest mulig bil for pengene: så ny som mulig, så sikker som mulig, at den er god å kjøre, masse utstyr osv.

Caravelle er uaktuelt, selv om den sikkert har mest plass ;) Ser for oss en stor stasjonsvogn, og har sett litt på vw passat, (ikke eldre enn 2005 modell). Har hørt at den har størst bagasjerom av stasjonsvognene, kan det stemme? Noen som har erfaringer eller kunnskap om som kan hjelpe oss i jungelen?

Svakheter, fordeler på passat og evt andre biler i samme kategori? Vanskelig når ingen av oss har noe særlig stor peiling på bil :P

(Har også sett litt på vw sharan, den ser ut til å ha god plass, men mannen synes den er litt stor igjen.. vil gjerne ha plassen til en slik bil inni, men fasongen og størrelsen på en mer snerten stasjonsvogn utenpå :P) Det skal ikke være lett!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet ikke helt med bagasjeromstr, men prismessig vet jeg at vw feks er dyrere enn andre biler. Andre gode str på stasjonvogner er ciroen c5, toyota avensis, skoda octavia.

Citroen er stor både foran, bakseter og bagasjerom, men delene skal vistnok være litt dyre. Men, det er en billig bil og du får mye for prisen.

Toyota har vi blitt anbefalt av en bilkompis - god str og god kvalitet

Skoda er også en billig bil, god kvalitet og bra str på bagasjerommet.

Skriv inn kriteriene dere vil ha på finn.no og se hva dere får opp.

Vi har fått et bra tips (siden vi også er litt lost i denne jungelen): dersom dere kjøper hos bilforhandler, sørg for at den selges med garanti. Dersom dere hører evt ulyder under prøvekjøring, ikke si noe, men ta det heller opp etter et par mnd og garantien dekker :)

Dersom dere kjøper privat, sørg for å få tatt en NAF test.

En bilforhandler tar også gjerne 20% mer for bilen enn å kjøpe privat. Forhandlere skal tjene på salget;)

Og prut! Alle monner drar :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akk, den grusomme stasjonsvognjungelen. :fnise: Har nettopp vært igjenom den selv for vi venter tvillinger og ville ha en stor og romslig stasjonsvogn med plass til to bakovervendte babyseter + bagaserom med plass til tvillingvogn OG bagasje. Endte opp med en Mercedes E klasse 2006 modell. Alternativet var Volvo v70, toyota kom ikke i nærheten engang, for lite bagasjeplass. Om vi vurderte VW Passat husker jeg ikke. :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan anbefale ford mondeo. Vi har en 2001 mod, og den er veldig god å kjøre og har massevis med plass. Ikke noe problem med barneseter uten at det påvirker plassen fremme i bilen noe særlig, og stort bagasjerom. Ikke koster den mye heller og bruker vel rundt 0,7 på mila, kommer litt an på hvor full du stapper'n..

Passat er også veldig god bil, men noe dyrere..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Glem Sharan umiddelbart, om dere da ikke har tenkt å krydre samlivet med enorme doser autofil masochisme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Spinell

Har dere en absolutt årsmodellgrense på 2005 for alle bilmodeller, eller gjelder dette bare VW Passat?

Jeg ville vurdert Saab 9-5 stasjonsvogn, hvis jeg var dere. Den har rommelig bagasjeplass og god beinplass både foran og bak; ergo god plass til barnesetene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...