Gå til innhold

Male paneltak


Gjest AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Gjest AnonymBruker

Holder på å male taket i et soverom, ubehandlet panel - lagt for 5 år siden.

Tanken var å male 2 strøk med grunning og 2 strøk hvit maling. Men etter èn runde med kvistlakk + ett strøk grunning føles det som om hendene holder på å ramle av og nakken er vond..!

Har jeg tatt for godt i? Holder det med færre strøk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trenger vanligvis ikke mer enn 1 strøk grunning og 2 strøk maling:)

Hvis du påfører malingen med rulle, for så å stryke ut med pensel, gjør du det lettere for deg selv. Men ikke rull så mange bord at det tørker før du rekker over med penselen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammelt er taket? Hvis det er gammelt og tørt kan det kreve en del strøk. Og intenting er verre enn å se at det egentlig skulle vært ett strøk til. Vi hadde to strøk kvistlakk, ett strøk grunning og tre strøk maling på vårt tak før det ble bra. Men malingen vi hadde dekket ikke veldig godt, mulig det hadde vært bedre med en annen maling. Vi brukte green room.

Resultatet ble fint da, det er egentlig det viktigste, den vonde nakken forsvinner etter noen dager, men det gjør ikke irritasjonen over et dårlig malt tak... :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg holder på å male paneltak nå. Har hatt på kvistlakk (selv om de påstår at vi ikke trenger det siden vi har sperregrunn grunning) + 2 strøk grunning og 1 strøk hvitmaling. Dette dekker godt, så tviler på at det blir tatt et strøk til med maling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Cupcakes

vi har nesten akkurat malt paneltak i 3 rom selv, på soverommet valgte vi å male rett på, og malte 2 strøk med hvit maling, men kvister og slikt synes litt igjennom. kjøkken taket malte vi rett på og tok 3 strøk, det ble bedre der enn på soverommet, men dekker faktisk ikke helt kvister og slikt der heller. men i stua derimot hadde vi en proff maler som er venn av oss til å hjelpe oss, der ble det sparklet et par ganger, kvist lakk ble tatt på, grunning ble gjort et par ganger og tror det ente med 4 eller 3 strøk hvit maling til slutt, etter at de hadde grunnet og malt, også grunnet igjen. alle takene våre er fra 2000. vi trodde også det bare skulle holde med et par strøk maling, men nei, der tok vi feil.

kan legge til at våre tak var hvitta i stue og soverom men ubehandlet på kjøkken, vi hadde også hørt i faghandelen at vi da ikke trengte kvist lakk eller grunning-men vi skulle hørt på kompisen vår som fikset stue taket perfekt i stedet ;) så var jeg dere ville jeg tatt på hvertfall et strøk til med maling, det ser ofte annerledees ut når det har tørket en stund etter malingen også,

.

Endret av Cupcakes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi malte akkurat et tak i gangen som var ubehandla panel.

To lag kvistlakk, sparkling, et strøk grunning, to strøk med maling og en siste flekking.

Er bedre å være nøye enn å irritere seg over dårlig arbeid.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest SmallTalk

Ifølge en kompis av samboeren som er maler, så er det ganske standard med et strøk kvistlakk, et strøk grunning og tre strøk maling til slutt på treverk som er helt ubehandlet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...