Gå til innhold

Tilberedningsmåte egg


Gjest AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Gjest AnonymBruker

Har det noe å si om det er hardkokt, bløtkokt, speilegg, omelett?

(sikkert ikke, men måtte bare :ler::sjenert: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja det har noe å si for slutt resultatet.

Hardkokt er det jeg mener er best.

Bløtkokt er jeg faktisk i tvil om. Det har vært forskning på det å drikke rå egg og da kom de frem til at det er bedre med kokt egg enn rå egg.

Speilegg freses på kraftig varme i fett. Da tilsettes mer fett. Det er heller ikke utenkelig at litt av ernærings verdiene endrer seg da det blir utsatt for sterk varme.

Omelett er jo det samme som speilegg bare med svakere varme og over tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Omelett er jo det samme som speilegg bare med svakere varme og over tid.

Min premiumomelett lages ved å tilsette 1 ss melk per egg. Næringsinnholdet øker med tilsvarende. Omeletten blir for øvrig nesten like god ved å tilsette vann i stedet, og da er jo næringsinnholdet tilnærmet likt speilegg - med unntak av tilsatt salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AnonymBruker

Speilegg freses på kraftig varme i fett. Da tilsettes mer fett. Det er heller ikke utenkelig at litt av ernærings verdiene endrer seg da det blir utsatt for sterk varme.

Jeg steker i kokosolje, så akkurat det er ikke noe problem. Kjempesunt!

TS

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...