Gå til innhold

Bjeffing på hunder


AngelFare

Anbefalte innlegg

Sora (hunden vår) har lagt seg til en vane å boffe og bjeffe når hun hører noe.. Uansett hva det er.

Det er jo greit det, men det går en grense.

Hun boffer og bjeffer når hun hører folk under i leil, og når vi sier "nei" til henne, så stopper hun ikke heller. hun bare fortsetter. Innimellom kommer hun med "hysterisk-hyl-bjeff", så vi skvetter som pokker..

Vi kjefter sjeldent på henne, men enkelte ganger må vi faktisk, og det er så slitsomt, og vi vet jo at det ikke fungerer.

Når det kommer folk, skjønner jeg at hun bjeffer - for å si ifra, men det holder å si ifra bare en gang.. ikke hele tiden til hun har fått hilst på dem liksom.

Det er så slitsomt, og jeg skulle så gjerne visst hva jeg skulle gjort for å få stopp på det, og gjerne før ungen er i hus.

Hunder er 3 år gammel, men det er vel ikke for sent å avvennde henne det?

Er det noen som har noen forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bjeffer hun mens besøket deres klapper henne? Eller slutter hun med en gang hun får hilst på de?

Svigers har en liten hund som bjeffer på alt. Spesielt når noen kommer på besøk.

Man kan prøve på å få hunden til å sitte utenfor gangen/et stykke unna døra, og øve på dette - at hun får bjeffe til du kommer til døra, og deretter ber du henne sette seg og bli, så går du for å åpne. Hvis hun rører på seg, stopper du opp og setter henne på plass igjen. Hvis hun sitter pent på plass når besøket kommer inn, så kan de gå og klappe henne. De skal hilse på henne på sine premisser, ikke på hennes. Det er en prosess, så det hjelper kanskje å øve med noen du kjenner. Dette funket hos svigers en stund mens vi var der i 2 mnd over sommeren, men som sagt, ingen andre søsken og kjærester som er interessert i å dressere den hunden, for den er jo bare sååå søt :kjefte: og det viktigste er å være konsekvent med det man prøver på, ellers ser man ingen resultater.

Ellers hjelper det, når vi kommer på besøk, å få hunden til å dekke i det vi kommer inn i huset. Hun bjeffer inntil hun ser oss, deretter sier vi dekk og knipser mot gulvet, og så ligger hun der inntil vi kommer inn og "småpiper" siden hun blir så glad, men hun har sluttet å bjeffe helt når vi kommer på besøk - og det er veldig deilig. Nå nylig bjeffet hun en gang, og uten at vi sa noe, la hun seg ned, logret og ventet på at vi skulle komme bort til henne.

Det er ikke søtt når en hund sprenger trommehinner, uansett hvor søt og liten den er :nei:

Endret av ninuska_
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hunden er 3 år gammel, er nok litt sent å avvenne henne uvanen. Dette skal man jo helst gjøre når hunden er valp, opp til 1 år. Men det bruker å fungere å kasta kaldt vann på de mens de bjeffer, for det tar oppmersomheten bort fra den lyden de hørte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun bjeffer ikke når folk hilser på henne... Hun er altfor glad i mennesker til å bjeffe på dem, med mindre de er truende mot henne.

Hun blir så overivrig når hun ser mennesker, så hun løper bort til dem og bjeffer, og det kan virke veldig skremmende for andre med mindre de kjenner henne..

Hun startet også med denne bjeffingen da hun var 2 år gammel, og vi har prøvd å få henne til å stoppe siden da.

Men er nok ingen dum ide å få henne bort til døren å sette henne på plass.. evt gi henne godbit hver gang hun ikke bjeffer.

Er jo litt dumt om vi må flytte fordi hun holder på sånn.. Hun er jo ellers rolig og snill og elsker både hunder, katter og menneker.

Hun har også blitt utrolig pesete i bil det siste året også.. Konstant, inntens pesing så fort vi setter oss i bilen.. trenger ikke å starte bilen før hun peser og sjelver...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

forrsten, så er det blanding av Schæfer og Golden Retriver... Så det ligger nok desverre litt i rasen også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AnonymBruker

Du og samboeren kan trene henne sammen. Hvis du er inne med henne, så ringer han på døra med jevne mellomrom uten at du gir en lyd fra deg, men bare bruker tegn og lavt sier hyyysj mens du blir sittende eller stående på stedet hvil. Gjenta dette noen ganger med en halvtimes, par timers mellomrom og etterhvert vil hun lære tegnet du gir henne og ordet hysj i omtrent alle tilfeller i møte med andre hunder f.eks. Det kan nok være hun glemmer seg, hvis dere er uoppmerksomme eller stresset men det fungerer selv for eldre hunder. Glemmer hun seg bruker du bare tegnet og hysjer henne rolig ned. Du er lederen, og når hun har lært at hysj og en passiv ekstra stille reaksjon fra deg, betyr at dere ikke vil åpne opp døra og helst ikke la noen vite hvor dere er i terrenget /at dere er hjemme. Kjefting vil bare føre til at hun blir enda mer oppjaget.

Jeg lærte dette til en ni år gammel hund med sterkt vaktinstinkt. Han lystrer ikke andre, så du og samboer må helst bytte på å være hjemme og trene med henne og etterhvert få andre til å ringe på døra. Tror det går bra, men hun vil nok varsle likevel om det er noe helt uvanlig på gang. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...