Gjest Kate :) Skrevet 7. juni 2010 #1 Skrevet 7. juni 2010 Hva er det egentlig som er så farlig med palmeolje? Jeg har skjønt at den øker kolesterolet og kan legge seg rundt hjerte osv, men det er jo felles for alle mettede fettsyrer. Noen som vet om ikke det er greit å spise f.eks myk plantemargarin som inneholder denne oljen dersom man passer på å få i seg umettet fett og være fysisk aktiv for å gjøre opp for den negative effekten av palmeolje???
Gjest AnonymBruker Skrevet 7. juni 2010 #2 Skrevet 7. juni 2010 Mettet fett er ikke nødvendigvis farlig allikevel. Dvs forskerne er uenige. Men tendensen går i retning av "frikjenning" av mettet fett. Det er uansett ikke så enkelt som at man spiser mettet fett, og at dette deretter "legger seg rundt hjertet". Det er ikke slik kroppen fungerer. Kroppen har selv evne til å regulere kolesterolet, og man kan godt spise kolesterol uten å få forhøyede verdier av dette i blodet (ta egg f.eks, som inneholder kolesterol, men som er helt ufarlig å spise). Problemet med margarin er nok først og fremst den eventuelle forekomsten av transfettsyrer - som er noe annet enn mettet fett.
Gjest AnonymBruker Skrevet 7. juni 2010 #3 Skrevet 7. juni 2010 Vel.. De river ned regnskog for å lage plass til planting av palmetrær siden det er slik en billig olje.
Gjest AnonymBruker Skrevet 23. juni 2010 #4 Skrevet 23. juni 2010 Fant denne siden: http://www.epic4health.com/paloilandcor.html Blir egentlig litt forvirret nå, for her virker det jo som om palmeoljen reduserer kolesterolet og egentlig ikke er så farlig...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå