Gå til innhold

HVor mye drikke kjøper dere inn?


Anbefalte innlegg

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Hvor mange gjester er dere?

Hvilken alkohol skal dere ha?

Hvor mye alkohol skal/har dere kjøpt inn?

Trenger litt hjelp her altså. Vi blir 51 som vi vet drikker, 6 som ikke gjør det.

Skal ha koldtbord og kaffe og kaker etterpå. Har bestemt oss for å servere rødvin, hvitvin, øl, alkoholfritt øl, cider, konjakk, baileys, samt kaffe.

Hvor mye tenker dere vi bør kjøpe inn? Er ganske så blank her..

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi synes også dette er vanskelig... til nå så har vi kjørt 25 flasker rødvin, 6 (liter) flasker cognac, 7 flasker baileys, 4 flasker gin, 4 flasker rom... vi mangler å kjøpe inn hvitvin, sprudlende, øl og brus/farris...

Vi blir ca 55 som drikker.

Vi regner omtrent slik:

2 glass med velkomstdrikke. (vi regner da 5 glass pr flaske)

1 glass hvitvin til forrett

(vi skal ha to "hovedretter, fisk og kjøtt.. regner derfor 3 glass med rød/hvit til dette)

1 glass hvit til dessert.

Så begynner det som er vanskelig og det er å prøve å tenke ut hva som drikkes etter maten..

Til kaffen så blir det servert cognac og baileys. Regner med at de fleste tar seg et glass hver av dette. Så da er vi oppe i ca 30 glass cognac og 25 glass baileys.. så kan det jo hende at noen vil ha påfyll også?

Vi skal ha åpen bar med valg av øl, rød/hvitvin, rom og cola, gin&tonic, + en rød og en blå drink.

Veldig mange vil nok fortsette på vin vil jeg tro.

Heldigvis så får vi levert tilbake til polet det som ikke blir åpnet av flasker, så da er det jo bedre å kjøpe inn for mye. :)

Kanskje ikke så mye hjelp i dette svaret, men vi sliter litt selv med å beregne hvor mye som skal drikkes... :S

Skrevet

Vi synes også dette er vanskelig... til nå så har vi kjørt 25 flasker rødvin, 6 (liter) flasker cognac, 7 flasker baileys, 4 flasker gin, 4 flasker rom... vi mangler å kjøpe inn hvitvin, sprudlende, øl og brus/farris...

Vi blir ca 55 som drikker.

Vi regner omtrent slik:

2 glass med velkomstdrikke. (vi regner da 5 glass pr flaske)

1 glass hvitvin til forrett

(vi skal ha to "hovedretter, fisk og kjøtt.. regner derfor 3 glass med rød/hvit til dette)

1 glass hvit til dessert.

Så begynner det som er vanskelig og det er å prøve å tenke ut hva som drikkes etter maten..

Til kaffen så blir det servert cognac og baileys. Regner med at de fleste tar seg et glass hver av dette. Så da er vi oppe i ca 30 glass cognac og 25 glass baileys.. så kan det jo hende at noen vil ha påfyll også?

Vi skal ha åpen bar med valg av øl, rød/hvitvin, rom og cola, gin&tonic, + en rød og en blå drink.

Veldig mange vil nok fortsette på vin vil jeg tro.

Heldigvis så får vi levert tilbake til polet det som ikke blir åpnet av flasker, så da er det jo bedre å kjøpe inn for mye. :)

Kanskje ikke så mye hjelp i dette svaret, men vi sliter litt selv med å beregne hvor mye som skal drikkes... :S

Jeg vil bare si en ting. Det som er for mye av brennvin må dere ha selv, pga metanolsaken så kan man ikke levere sprit tilbake, men alt annet av vin kan man levere tilbake.

Skrevet

Vi blir 94 gjester. Av disse er det 12 barn så de drikker ikke, så er det ca 3 som ikke drikker av voksne, (inkludert meg selv) så vi har satt opp følgende liste.

2 flasker fin gammel portvin.

6 flasker cognac

4 flasker jack Daniels

4 flasker baileys

12 flasker vodka

2 flasker rum

4 flasker Jameson

3 flasker beefeather gin.

8 kartonger rødvin

8 kartonger hvitvin

60 bokser eple/pære cider

3 kasser a 0,5 l Mosell

10 kasser tuborg

4 kasser vikingfjord

4 kasser smirnoff ice

6 kasser cola 0.5 l

3 kasser solo

5 kasser sprite

3 kasser cola light

2 kasser villa champ

3 kasser farris

6 flasker 1,5 liter ingefærøl

2 kasser tonic

30 bokser battery

Vi satser på at dette er nok.

Vi serverer Tapas, så det blir servert vin og øl og brus til maten

så blir det congac og portvin til kaffen og så åpner baren.

Skrevet

Vi blir 94 gjester. Av disse er det 12 barn så de drikker ikke, så er det ca 3 som ikke drikker av voksne, (inkludert meg selv) så vi har satt opp følgende liste.

2 flasker fin gammel portvin.

6 flasker cognac

4 flasker jack Daniels

4 flasker baileys

12 flasker vodka

2 flasker rum

4 flasker Jameson

3 flasker beefeather gin.

8 kartonger rødvin

8 kartonger hvitvin

60 bokser eple/pære cider

3 kasser a 0,5 l Mosell

10 kasser tuborg

4 kasser vikingfjord

4 kasser smirnoff ice

6 kasser cola 0.5 l

3 kasser solo

5 kasser sprite

3 kasser cola light

2 kasser villa champ

3 kasser farris

6 flasker 1,5 liter ingefærøl

2 kasser tonic

30 bokser battery

Vi satser på at dette er nok.

Vi serverer Tapas, så det blir servert vin og øl og brus til maten

så blir det congac og portvin til kaffen og så åpner baren.

12 flasker vodka hørtes veldig mye ut... det blir ca 1dl per person hvis absolutt alle drikker vodka - i tillegg til alt det andre. Skal dere feste veldig lenge?

Kan ikke tenke meg at dere har for lite ihvertfall..

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Flere som har forslag?

Går det generelt mer rødvin enn hvitvin til koldtbord og festen etterpå? Noen som vet?

Skrevet

Vi har kjøpt inn altfor mye vin i allefall, men jeg er livredd for å gå tom til middagen. :fnise:

Vi blir 65 til middag, og antagelig mellom 80-90 til kaffen.

60 liter rødvin

30 liter hvitvin

10 brett øl

antar 15 flasker cava

6 liter vodka

6 liter rom

3 liter gin

4 liter baylies

2 flasker amarula

5 liter konjakk

2 flasker drambuie

2 liter whiskey

Mineralvann har jeg ikke tenkt på enda.

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Har vært borti den linken tidligere, men har hørt at de som har flulgt den had endt op med lite drikke. Delvis fordi de regner flere drinker pr flaske enn standarden i utellivet, men og at flaskestørrelsene i hvertfall på brennevinet ikke stemmer i forhold til norsk polstandard.

festplanleggeren regner ca 3 cl sprit pr drink, mens vanlige på barer ol er 4cl pr vanlig drink og 4-8 cl på litt mer avanserte cocktailer/blandende drinker.

I private selskaper så er man oftest litt mer romslig med målene, gjerne 4-6 cl pr drink.

Ser og at de mener at det er 14 dagers angrerett på polet, noe som heller ikke stemmer....

Skrevet

Vi var 105 gjester til koldtbord og fest hvorav kanskje 20 stk av disse ikke drakk alkohol.

Da hadde vi:

40 flasker rødvin (3 flasker til overs)

40 flasker hvitvin (3-4 flasker til overs)

25 flasker musserende (4 flasker til overs)

7 kasse øl (5,5 kasser til overs!!!)

12 kasser diverse mineralvann (5 kasser til overs)

6 flasker baileys a' 1 liter (3 flasker til overs)

8 liter cognac (3,5 liter til overs)

5 liter whiskey (3 liter til overs)

10 liter vodka (8 liter til overs!!!)

6 liter rom (3 liter til overs)

4 liter contreau (3 liter til overs)

1 liter gin (gikk tomt)

+ endel enkeltflasker av likør (drambuie, sambucca etc).

og selvfølgelig noe blandevann...

Det gikk med andre ord mye mer vin enn vi hadde trodd (vi tok 10 flasker mer av hver type enn polet anbefalte) og langt mindre øl og sprit enn antatt... Men her kommer det vel helt an på hva gjestene liker og ikke minst vær, årstid og hva man blir servert.

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Vi skal ha 60 gjester, og de aller fleste drikker mye vin (og ikke sprit/drinker). Vi skal ha tapas, der det passer like godt med rødvin og hvitvin, og vi vil at alle skal få drikke det de ønsker. Derfor har vi kjøpt inn VELDIG mye vin, faktisk sånn at det er nok rødvin til alle, og i tillegg nok hvitvin til alle (i realiteten vil vel fordelingen være 50/50), så vi kommer nok til å sitte igjen med mye vin.

Vår liste er (middag + bar):

15 flasker champagne

60 flasker rødvin

60 flasker hvitvin

2 liter cognac

2 liter baileys

1 liter drambuie

7 kasser øl

2 liter vodka

2 liter gin

4 liter rom

2 liter whiskey

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...