hjertesukka Skrevet 13. mai 2010 #1 Del Skrevet 13. mai 2010 Har bakt en rund kakebunn (form 24 cm i diameter) som skal deles i tre like deler. Altså to kutt. Jeg er ingen kakebaker og gruer meg til oppgaven. Finnes det en glup og idiotsikker måte å gjøre det på? Det var noe med en tråd en gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 13. mai 2010 #2 Del Skrevet 13. mai 2010 Kutt ein cm inn i kaka rundt det heile, pass på at kuttet er i vater. Du kan for eksempel legge noko (ein kloss eller liknande) mellom benken og kniven slik at du får lik avstand. Så legg du ein sytråd inn i snittet, og sagar fram og tilbake med tråden til du er i gjennom heile kaka. Dette gjer du med øverste lag først, og så nederste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AnonymBruker Skrevet 13. mai 2010 #3 Del Skrevet 13. mai 2010 Jeg bruker bare en stor brødkniv og det går kjempebra! Har kjøpt en sånn kakedeler en gang men syntes det var forferdelig vanskelig å få den gjennom. Jeg driver med kakedekorering og har delt maaaange kaker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 13. mai 2010 #4 Del Skrevet 13. mai 2010 Jeg bruker bestandig den framgangsmåten Alt godt har beskrevet her. Da er jeg sikker på at det blir jevnt, og det har bestandig fungert veldig fint Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 13. mai 2010 #5 Del Skrevet 13. mai 2010 Stor kniv (konditorkniv) går fint viss den er lang nok, og du er stø på handa. Men det kan godt gå gale viss ein er ustø og usikker. Sytrådmetoden er litt meir omstendeleg, men tryggare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 13. mai 2010 Forfatter #6 Del Skrevet 13. mai 2010 (endret) Sånn gikk det: - Jeg brukte en lang og god kniv. Det med tråden er sikkert flott når man kan det, men følte meg litt på gyngende grunn der. Så viste det seg at kaka var blitt litt smuldrete, så da var nok kniv best. Jeg fikk fine rundinger, men strevde med å flytte dem. Holdt på å få ei svær revne i den ene. Men fikk da smørt fyllet ut og oppå tilslutt. Og nå står den der med revet sjokolade og fine norske flagg på toppen! Jeg er helt svett, men veldig kry av meg selv. Håper den smaker bra også. Takk for god hjelp, alle. Jeg valgte jo ikke den letteste kaken heller da, siden det var Lady Goldenglow jeg laget. Men alle skryter sånn av den. Endret 13. mai 2010 av hjertesukka Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå