Gå til innhold

Hellas krisen, - begynnelsen på slutten for EU


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Er Hellas krisen et signal om at det blir slutt på EU slik vi kjenner EU idag ?

Betyr det f.eks. endring i valutasamarbeidet og/eller slutten på Euro ?

Får det andre konsekvenser enn det rent økonomiske når vi nå ser at det er vanskelig/umulig å få alle land til å oppfylle kravene til EU.

Blir det endringer mht om (og evt hvordan) et land kan kastes ut av EU samarbeidet ?

Det er tydligvis stor skepsis i Tyskland mht det bidraget Tyskland må yte til Hellas (ca 1000 milliarder kroner ?). Samtidig hører vi at Spania og Portugal også har økonomiske problemer. Det skal vistnok også Italia og England ha (selv om England nå klorer seg fast til Pundet og ønsker å unngå Euro, muligens fordi det medfører at England kan devaluere Pundet for å komme seg ut av krisen).

Er det noen økonomer her inne som kan bidra med litt informasjon om denne typen sosialøkonomi?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De landene som har underkastet seg EU-byråkratiet slipper nok ikke ut så lett. Det vi ser nå er et ledd i to-delingen av samfunnet til en styrende rik "elite" og et fattig og eiendomsløst proletariat. Vi ser at det er vanlige folk som skal betale for pengeadelens finansakrobatikk. Det eneste som vil skje er en mer sentralisert styring. Altså mindre frihet for de enkelte land til å styre seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjestdeluxe

I følge denne artikkelen, var det slik at Tyskland var blant de landene som var ivrige for å få Hellas som EU-medlem, selv om Hellas viste seg å ikke oppfylle dagens kriterier til et lands økonomiske styring. Den monetære unionen, der Eurosonen har Euro som felles valuta. Tyskland må, som den sterkeste (eller en av de sterkeste) økonomien i unionen betale for Hellas:

http://www.telegraph.co.uk/comment/telegraph-view/7683252/Greece-Germany-must-pay-up.html

Jeg er ikke økonom, og kan heller ikke forklare den økonomiske logikken i hvordan den monetære unionen fungerer: visst har landene i Eurosonen Euro som felles valuta - men hva slags konsekvenser det får kan ikke jeg komme med intrikate analyser på. Kanskje andre her kan? Tror vi må se rentenivåer i forhold til Euroen og i forhold til inflasjon - og et lands budsjettunderskudd og BNP.

Jeg regner med at Hellas får krav på seg fra alle hold om å skjerpe seg fremover! http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100213030539AAsH2Ee

Her er også en opplysende artikkel om emnet:

http://www.nytimes.com/2010/01/12/business/global/12inside.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...