MarianneE Skrevet 11. mai 2010 #1 Del Skrevet 11. mai 2010 Enkelt spørsmål: Går det ann og bruke butterdeig til paibunn? Hvordan gjør man det? Har ikke brukt butterdeig før, og merker det... litt skummelt!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 11. mai 2010 #2 Del Skrevet 11. mai 2010 (endret) Er ikke butterdeig og paideig omtrent det samme, da? Se for eksempel her: http://matmons.net/visoppskrift.asp?meny=4&id=18 Endret 11. mai 2010 av Spinell Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 11. mai 2010 #3 Del Skrevet 11. mai 2010 Er ikke butterdeig det samme som smørdeig/mørdeig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 11. mai 2010 Forfatter #4 Del Skrevet 11. mai 2010 Er ikke butterdeig det samme som smørdeig/mørdeig? Jo, det er vist det. Kan det brukes som paideig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amys Skrevet 11. mai 2010 #5 Del Skrevet 11. mai 2010 (endret) Butterdeig sånn jeg tenker på det er nesten som deigen man lager wienerbrød av, den hever når man steker den, mens paideig er "fastere". Ingredienene er de samme, men fremgangsmåten forskjellig. Paideig skal bare blandes sammen og trykkes ut i formen, mens butterdeig kjevles ut og brettes sammen flere ganger, med smør mellom lagene (http://no.wikipedia.org/wiki/Butterdeig ). Butterdeigen man får kjøpt i butikken er iallfall av den typen jeg har beskrevet her, men butterdeigen i paioppskriften til Spinell er "vanlig" paideig. Mulig de to betegnelsene noen ganger brukes om hverandre om samme ting? Når det gjelder butterdeig i pai (fra butikk), jeg tror det burde funke, men det vil ikke bli helt samme resultatet som om du hadde brukt "vanlig" paideig. Jeg tror kanskje jeg ville laget porsjonspaier istedenfor en stor (ala disse: http://www.aperitif.no/index.db2?id=64487&start=10&oppskriften=31062 ) Du er iallfall viktig å forsteke bunnen før du har i fyllet. EDIT: Mørdeig er vel "kakevarianten" av paideig? Dvs med egg og sukker. Endret 11. mai 2010 av mias Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 11. mai 2010 #6 Del Skrevet 11. mai 2010 Butterdeig/smørdeig og paideig er to ulike ting. Butterdeig er ein vanleg feittfri deig som er kjevla med uendelege mengder smør til det blir ein flakete deig som "puffar" seg opp. Paideig er ein ganske fast deig med 1 del smør og 2 delar mjøl hakka saman med litt væske og kanskje litt salt eller sukker, alt etter kva du skal bruke det til. Har du ei matmølle er det gjort å to minutt å lage ein perfekt paideig. Butterdeig til pai veit eg ikkje om eg ville bruke. Her er mi oppskrift på paideig: http://altgodt.wordpress.com/2009/09/24/savory/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 11. mai 2010 Forfatter #7 Del Skrevet 11. mai 2010 Helt tydelig at jeg omgir meg med genier! Thank you, ladies! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå