Gå til innhold

U-landene gjør opprør!


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

WTO-forhandlingene er brutt sammen i Mexico.

Grunnen er en (grensesprengende) sammenslutning av U-land, kalt G21-gruppen.

Disse bruker (endelig!) samarbeidet som våpen, og nekter å la I-land (med G8 i spissen) sette dagsorden for temaer som skal behandles i WTO.

- Forhandlingene om Singapore-temaene er avbrutt. Vi vil ikke finne oss i at i-landene konsekvent setter sine interesser foran u-landenes, når dette er sagt å være en u-landsrunde, sa den ugandiske delegaten Yash Tandon til NTB.

Denne sammenslutningen G21 skal bli MEGET interessant å følge framover! For første gang har u-land satt sine enkeltstående politiske interesser til side for å kjempe om felles innflytelse, noe som fører til at G8/EU/USA er nødt til å forholde seg til dem.

Du kan lese mer her:

http://nrk.no/nyheter/utenriks/3078608.html

dorian :briller:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

La oss håpe at u-landene virkelig klarer å sette makt bak kravene og at i-landene ikke bruker "splitt og hersk" metoder for å få samarbeidet til å bryte sammen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er veldig vanskelig dette. På mange måter må man velge mellom norsk landbruk - og u-lands landbruk. De vil eksportere for å kunne skaffe seg inntekter. Vi vil at de skal eksportere så de kan klare seg selv økonomisk. Vi vil ikke kjøpe for da kneler vårt eget landbruk. Hva da?? Går det an å få jatakk - begge deler? Håper det går an å få begge deler, ettersom det er bare 4-5 land som har behov for å beskytte eget landbruk (mulig jeg tar grovt feil her)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...