Gå til innhold

Islandsk


kosejentaa

Anbefalte innlegg

Har veldig lyst å lære meg islandsk, siden min kjære kommer fra Island! Men hvordan kan jeg lære meg det? Syns ikke det er så mange tilbud når det kommer til dette språket!

Endret av kosejentaa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Airi Chikako

Beste tips er å dra dit, bli kjent med familien hans. Det er veldig likt norsk, du trenger bare å knekke koden :) UiO tilbyr også kurs i islandsk, men nybegynnerkurset går bare på våren. De har en greit gratis introduksjonskurs på nett, skal se om jeg finner det. Men når du har kjæreste derfra, har du gode sjanser til å lære det. Spør ham hva ting heter, hvordan man hilser osv. Jeg snakker selv islandsk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også kjæreste fra Island, har bodd der ett år og snakker Islandsk (ikke flytende enda, men nok til å klare meg fint). Før jeg flyttet dit brukte jeg denne siden http://icelandic.hi.is/ og leste islandske Donald-pockets, barnebøker osv. for å bli vandt til å lese, få inn litt gramatikk og ordforråd :) Jeg hørte også på Islandsk musikk og fulgte med på teksten (Sálin hans Jóns mins - pop, XXX Rottweiler Hundar - om du liker rap) og hørte på islandsk radio på nettet: http://bylgjan.visir.is/ f.eks (hlusta í beinni á Bylgjuna).

Ellers ba jeg kjæresten min om å skrive islandsk til meg når vi snakket på msn og på telefon, og jeg prøvde også å skrive tilbake. Vennene hans nektet å prate engelsk til meg, så der fikk jeg mye press på å forstå fort også :gjeiper:

Jeg syns det er et vanskelig språk med mye gramatikk (hjelper om du kan tysk!) men det er også et veldig fint språk. Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar dere! :)

Feira jul på Island i fjord, og da måtte jeg jo hele tiden forholde meg til språket. Er spennende med nye språk, og er enig i at dette ligner litt på tysk, begynte å blande litt faktisk! hehe Hadde vært morsomt å bo der et år eller noe også, men tror ikke kjæresten min har lyst til å flytte tilbake. Skal kanskje en tur i sommer, og da har jeg lyst å prøve å lære mer. Hadde uansett vært gøy å kunne svare for seg, og snakke litt flytende. Tusen takk for hjelp uansett! Skal se på sidene dere anbefalte! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...