Gå til innhold

The Daria diaries


Daria

Anbefalte innlegg

Flamingoene har forlatt badevannet, blondene på nattkjolen ser ut til å ha tatt farge (alltid et spenningsmoment) og i kjelen svømmer nå en capritights (fordi jeg ikke vil trene i svart hele sommeren og hvitt er så upraktisk...) og en singlet i tropisk grønt vann.

Ting jeg lurer på: Hva tenker egentlig en dressurhest...?

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tropisk grønn var i praksis mer en skarp oliven, men nå henger alt til tørk uten katastrofer underveis. Katastrofen skjedde i tikamp, med nordmannen som rev seg ut av medaljekampen. Å høre det på radio var hjerteskjærende nok, jeg er egentlig glad jeg slapp å se det...

Endret av Daria
Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Kan noen slå deg?
-Nej... Jag tror inte det...

Det må vel sies at selvtilliten til  Armand Duplantis faktisk er nokså realistisk og med et ganske solid grunnlag å bygge på (og han la til et forbehold om at han måtte prestere bra - sport är sport...). I likhet med kommentatorene har jeg merket meg at han har blitt mye bedre i svensk de siste årene (han takler jo tilsynelatende greit å bli intervjuet på norsk også) - og i likhet med dem har jeg tenkt at det nok har sammenheng med at han fikk svensk kjæreste... :fnise:  

Endret av Daria
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tikampen er jo spennende nå at jeg nesten ikke tør se de siste øvelsene i kveld...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vårt engasjement til OL har begrenset seg til OL. Denne uken har vi hatt pause fra pakking fra kl 16 og litt utover. Da har vi sett finaler i judo. Aller mest spennende og fascinerende var finalene i +78 (damer) og +90 (herrer). Den franske favoritten Teddy Reiner vant sitt tredje OL-gull på hjemmebane, 35 år, 204 cm og 130kg. I en av sluttkampene hans ble motstanderen diskvalifisert fra deltakelse i resten av OL etter usportslig opptreden, det er første gang jeg har opplevd det i judosammenheng. Og jeg har sett en del judokamper. Det mest gledelige på damefronten er at det finnes en idrettsgren hvor man ikke behøver å se blodtrent ut, eller ha «en atletisk figur», og samtidig være i verdenstoppen. Noen av de damene er temmelig store altså! 
 

Ellers: akkurat passert Oslo på vei til vårt nye bosted. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende - og sikkert slitsomme - dager for dere :hoppe: 

Judo har jeg ikke sett på - jeg peier å styre unna alt som minner om kampsport. Men Teddy Reiner har dukket opp instafeeden min de siste dagene, uten at jeg helt har fanget opp hvorfor (men jeg tror de fraske skiskytterne jeg følger har vært involvert). For alternative atletske damekropper kan jeg også anbefale kastøvelsene i friidrett - de er atskillig mer veltrente og smidige enn BMIen deres skulle tilsi. Det gjelder forsåvidt herreavdelingen også - og tror noe av det mest imponerende jeg har sett på en driidrettsbane var da den svenske diskoskasteren Daniel Ståhl (200cm, 155 kg, i følge wikipedia) i seiersrus hoppet over en strategisk plassert hekkeløpshekk. Det krever litt spenst... 

Endret av Daria
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg blåste støvet av en gammel Christina Aguilera-cd og gjenoppdaget både 90-tallets girl power og en helt vanvittig stemme. At hun ble plassert i bås med Britney er jo musikalsk sett en dyp fornærmelse.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du tar landets aller første OL-gull noensinne, vil sannsynligvis aldri livet bli det samme igjen. Nasjonalhelt er bare fornavnet... 🇱🇨 (Ja, jeg brukte litt tid (og Google) på å finne flagget til St. Lucia...). Oppdaget av en bibliotekar, dessuten - alt vi kan brukes til :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høy puls i sofaen nå - høyere enn da jeg trente tidligere i dag. Jeg tør jo nesten ikke se på...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snørr og tårer, gåsehud og høy puls.... Det er utrolig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt vanvittig fantastisk :flagg: :juhu: Jeg så løpet på dansk tv , det holdt sannsynligvis pulsen litt nede (selv om den fortsatt ikke har kommet seg ned på hvilepuls igjen...) - de var jo så rolige :fnise: 

En varm tanke sendes til Sander Skotheim, som må ha ganse blandende følelser akkurat nå. Seierklemmen mellom dem var jo det som virkelig kalte på tårene - også i reprisen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror Aleksander Schou også er litt rørt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er så fantastisk å se den idrettsgleden Markus Rooth både viser og snakker om - jeg vet om en og annet utøver som kunne lære litt av det... Dessuten er det jo rørende hvordan han helt uoppfordret framhever lagkameraten (som gjorde det samme). Han har potensiale til å bli like populær som Karsten Warholm - de viktigste tingene er på plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han sang jo dessuten bedre enn ryktene skulle ha det til, tross alt :fnise: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rørt under premieseremonien vet jeg ingenting om... :flagg:  Men tyskeren på sølvplass må jo være enorm - selv da han sto på trinnet under var han høyest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

En teknologisk krise ble avverget i heimen i dag, på litt uforklarlig vis. Den ene øreproppen til Zen var plutselig død (de har det jo med å svikte på en side når de er modne for utskfting, et gjentagende fenomen gjennom mer en 30 år...), så jeg grave fram et nytt par - og lyden var plutselig helt merkelig, vokalen forsvant nesten. Jeg prøvde flere par med samme resultat og kjente panikken stige - var det Zen som sang på siste verset? 15 år er da ingen alder for en mp3-spiller... Løsningen viste seg å være et eldre par (jeg har et utvalg...), den er tydeligvis for gammel til å være kompatibel med nyere propper :vetikke: De har skkert en teknisk forklaring jeg ikke skjønner meg på, jeg er bare fornøyd med at det løste seg :ler: 

OL-vinneren sov ikke så mye i natt - men det var det verdt. Noe annet ville overrasket meg :ler: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hverdag igjen i morgen - en relativt myk start, fysio venter meg ikke før klokka 10. Hjemmetrening har forekommet, senest i går, men det vil nok kjennes at det er en stund siden forrige time likevel - både der og da og i ettertid...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beina melder at ting har skjedd - visse geletendenser og mauring på høyt nivå pågår. Men fysio var fornøyd med innsatsen, påpkete at formen virker bedre nå enn før ferien og var helt enig med min teori om at stølhet i morgen må påregnes :ler:

Jeg gjorde et forsøk på å få levert inn pcen til reparasjon etterpå, men til tross for at de kaller seg en totalleverandør av PC-tjenester og reparasjoner og har en lang liste på nettsiden over alt de kan hjelpe med, ble jeg avfeid etter en halv setning om et kranglete tastatur - sånt hadde han ikke deler til. Det er en sjarmerende bransje, det der - alle datanerdene som ikke hadde sosiale evner på skolen ser ut til å ende der. De kan sikkert faget sitt, men kundebehandling står ikke så høyt i kurs... Greit nok at man ikke kan fikse alt, men det er noe med hvordan man møter og kommuniserer med kundene. 

Fretex leverte derimot mer 90-tallstibehør - en fargerik mini-sekk. Den fikk følge av et par øredobber og en bok, som igjen fikk selskap av en bok til fra lesekiosken på hjemveien. De neste timene er det primært sjeselongen som skal få selskap... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Daria skrev (På 2.8.2024 den 18.42):

02.08: En lest, tre kjøpt.

The Hope Fault av Tracy Farr starter som en roman om den moderne storfamilien - en mann, hans to koner og et barn fra hvert ekteskap, samt hans søster og dennes datter, samles for å rydde ut av sommerhuset som er solgt. Så kommer det et midtparti som utdyper og avslører, fortalt stykkevis og delt og baklengs gjennom hundre år - og åpner for nye spørsmål, som ikke nødvendigvis får svar, hverken da eller i nåtidshistorien. Tittelen har (i likehet med flere av navnene i historien) flere lag - fault kan jo også ha en geologisk betydning. Komplisert, udramatisk og lesverdig - og australsk, jeg venner meg aldri til at de med største selvfølge har sommer ved juletider...

Tre engelskspråklige bøker i pakken fra Platekompaniet - en sommerroman om en 18-åring i kunstnermiljøet på Hydra i 1960, en roman om en strandet hval i Wales på 30-tallet og en novellesamling om å være flyktning mellom to hjemland. 

05.08: En lest. fire kjøpt.

Jeg er veldig spent på Katherine Mays Winthering - den kan bikke veldig over i selvhjelp og svada, men har samtidig potensiale til å være veldig fin. Det handler rett og slett om å komme seg gjennom vinteren, med kapitler for hver måned fra oktober til mars og bør sikkert leses deretter. Jeg oppdaget da jeg kom hje og åpnet mitt Fretex-kjøpt eksemplar at den har en veldig personlig rørende hilsen på tittelbladet - jeg blir nesten lei meg på giverens vegne at den har fått en sånn skjebne. Jeg ville beholdt enhver bok hvor noen hadde skrevet så fine ord til meg, uansett hva jeg syntes om selve boka...

Leskiosken lokket med The Oxford Book of Essays - nesten 700 sider med essays fra Francis Bacon til Joan Didion. Jeg ville jo angret om jeg ikke hade tatt den med... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...