Gå til innhold

kjøpe bil?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

hvor mye koster et billån? vi ønsker en bil som koster 150'-200'.

har aldri hatt billån, så lurer på hvordan det er i forhold til boliglån.

kan man heller øke sitt boliglån for å kjøpe bil? er det gunstigere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest_Sanna_*

Billånet er dyrere enn huslånet. Men siden bil er en gjenstand som taper seg endel i verdi så svarer det seg å finansiere kjøpet med et rent billån kontra en økning av huslånet.

Hvis man derimot ikke ser seg råd til et eget billån så er det jo en grei løsning med økning av huslånet. Det beror selvsagt på at man har god nok sikkerhet i boligen.

En annen løsning er jo å øke huslånet MEN betale ned bildelen av lånet så hurtig så mulig. På den måten slipper man å betale i årevis på en bil man ikke lenger har ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Det er riktig som forrige innlegg sier, at et billån har høyere rente enn et boliglån. Hvis man velger å øke boliglånet for å kjøpe bil, bør en betale ned den summen billånet utgjør like raskt eller raskere enn nedbetalingstiden på et vanlig billån. En bil faller tross alt ganske raskt i verdi, så en bør ikke drive å betale på en bil like lenge som et hus.

Mange nettbanker har kalkulatorer for ulike lån. Et forsøk i DnB NORs nettbank med et billån på 200.000, null i egenkapital og nedbetalingstid på 5 år, gav en månedlig sum på litt over 4000 kroner. Med en nedbetalingstid på 3 år ble prisen per måned nesten 6300 kroner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...