Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg klarer ikke lenger å pumpe slik at jeg er ajour med melk til podens måltider, og er nødt å begynne å høste av fryselageret. Men hvordan tiner jeg frossen morsmelk? Gjør jeg det i varmt vannbad må den jo egentlig spises med engang i og med at oppvarmet morsmelk ikke skal varmes opp på nytt, og legger jeg den i rom temperatur vil den jo overgå holdbarheten i rom temp før den er helt tint...?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du tar den fra fryseren og setter i kjøleskapet, hvis den ikke skal brukes med en gang.

(Da smeltes/tines/varmes den i vannbad.)

Skrevet

Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet?

Skrevet
Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet?

Over natta, eller fra morgen til ettermiddag, ville jeg tro.

Om den var fersk da den ble fryst.

Ville ikke latt den stå flere dager, hvertfall...

Skrevet (endret)
Jeg trodde MM kunne lagres i kjøleskap rundt 4 dager?

Holdbarhet

Ja, det gjelder for nylig pumpet melk. Men hva med mm som har vært fryst noen måneder?

EDIT, DER STO DET GITT!

Fersk morsmelk

Fersk morsmelk er holdbar i kjøleskap (4 grader) i 3-5 døgn. Dersom man ikke har tilgang til kjøleskap, kan fersk, ubehandlet morsmelk oppbevares i 6-8 timer i romtemperatur. Tint, tidligere frosset melk er holdbar i 24 timer i kjøleskap.

Endret av Darkannie
Gjest Gjest_Lotten_*
Skrevet

Det beste er å tine den i kjøleskap. Ferdig opptint morsmelk kan oppbevares i inntil 24 timer i kjøleskap. Dvs i praksis bør melken brukbar i ca to døgn fra du starter å tine melken i kjøleskapet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...