Gå til innhold

Hva er forskjellen...


Gjest Gjest_marthe_*

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Størrelsen og fasongen. :)

Lefse er tynnere og større (og av og til firkantet hvis den er "maskinbakt"), lompe er tykkere og mindre og rund eller oval.

Men det er ingen ting i veien for å spise pølse i lefse hvis du skulle føle deg fristet....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elfrida

Jeg tenker på lomper som en spesielle type lefse. Lefse finnes i mange forskjellige varianter, tykke, tynne, små, store etc.

Endret av Elfrida
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes et utall varianter av lefser, noen laget av potet og andre uten potet.

Lomper er laget av potet og mel, så lite mel som mulig for å få til å kjevle ut en leiv. Potetlefser er laget omtrent likt, men med så mye mel det går an å kna inn i potetene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det kommer an på hvor du er i landet. Vi har f.eks. ikke lomper, men vi har hellekaker. Akkurat samme ting, laget på potet. Lefser for oss er store, runde, syltynne og sprø greier som bare bestemødre kan lage, og som må bløtes opp før de enten smøres med smør og sukker eller brukes som tilbehør til julemiddag. Torsk, selvsagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...