Gjest Gjest_marthe_* Skrevet 22. februar 2010 #1 Skrevet 22. februar 2010 Hva er forskjellen på lefse og lompe? Virker helt likt for meg...
Gjest Gjest Skrevet 22. februar 2010 #2 Skrevet 22. februar 2010 Størrelsen og fasongen. Lefse er tynnere og større (og av og til firkantet hvis den er "maskinbakt"), lompe er tykkere og mindre og rund eller oval. Men det er ingen ting i veien for å spise pølse i lefse hvis du skulle føle deg fristet....
Gjest Elfrida Skrevet 22. februar 2010 #3 Skrevet 22. februar 2010 (endret) Jeg tenker på lomper som en spesielle type lefse. Lefse finnes i mange forskjellige varianter, tykke, tynne, små, store etc. Endret 22. februar 2010 av Elfrida
Halkatla Skrevet 23. februar 2010 #4 Skrevet 23. februar 2010 Det finnes et utall varianter av lefser, noen laget av potet og andre uten potet. Lomper er laget av potet og mel, så lite mel som mulig for å få til å kjevle ut en leiv. Potetlefser er laget omtrent likt, men med så mye mel det går an å kna inn i potetene.
Zzyzx Skrevet 24. februar 2010 #5 Skrevet 24. februar 2010 Tror det kommer an på hvor du er i landet. Vi har f.eks. ikke lomper, men vi har hellekaker. Akkurat samme ting, laget på potet. Lefser for oss er store, runde, syltynne og sprø greier som bare bestemødre kan lage, og som må bløtes opp før de enten smøres med smør og sukker eller brukes som tilbehør til julemiddag. Torsk, selvsagt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå