Christal Skrevet 19. februar 2010 #1 Del Skrevet 19. februar 2010 Etter jeg lagde waldofsalat sist helg har jeg en bunt med stangselleri i kjøleskapet. Knasket litt stangselleri med hjemmelaget dipp i går. Jeg er ikke fan av å kaste mat så jeg lurer på om det er noen som har tips hva jeg kan bruke restene av stangsellerien til? Noen som har gode oppskrifter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. februar 2010 #2 Del Skrevet 19. februar 2010 Nærmest et must i spaghettisaus. Ellers god i supper, f.eks linsesuppe. Passer bra med kombinasjonen løk/tomat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 19. februar 2010 #3 Del Skrevet 19. februar 2010 Veldig godt i wok. Jeg liker det godt i råkost også, og andre salater. Er godt å dampe i pakke sammen med fisk. Du kan også lage stangsellerisuppe, det er kjempegodt. Bare kok grønnsakssuppe med masse stangselleri og litt purre, noen løk osv. En lett suppe som er enkel å lage, som passer godt til kveldsmat en kald vinteraften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjesten Skrevet 19. februar 2010 #4 Del Skrevet 19. februar 2010 Har kjent flere som er glad i å spise det som snacks med peanutsmør Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 19. februar 2010 #5 Del Skrevet 19. februar 2010 Kna litt blåmuggost med matfløte eller mjølk, og legg i "dumpa" på bitar med stangselleri. Til fest kan du pynte med ei valnøtt. ;-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. februar 2010 #6 Del Skrevet 19. februar 2010 Er godt i fiskesuppe med hvit fisk eller grønnsaksuppe. Ha i en del rød paprika for å søte litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bond Skrevet 19. februar 2010 #7 Del Skrevet 19. februar 2010 Lager også stangselleri-puresuppe med fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christal Skrevet 24. februar 2010 Forfatter #8 Del Skrevet 24. februar 2010 Her var det mange flotte ideer til inspiriasjon. Har ofte tenkt på hva en skal gjøre med resten av pakken med stangselleri etter å ha laget waldorfsalat. Bruker jo kun 2-3 stenger, resten blir liggende igjen i kjøleskapet helt til de blir kastet.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MellonCollie Skrevet 24. februar 2010 #9 Del Skrevet 24. februar 2010 Jeg låner tråden din til å spørre litt videre, jeg! Bruker stangselleri når jeg lager bolognese-saus til spaghetti eller lasagne, men har samme problem som trådstarter med at det ofte blir igjen en del. Kan dette kuttes i småbiter og fryses til neste gang jeg skal lage en porsjon tomatsaus? Eller egnes ikke stangselleri seg til frysing? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 24. februar 2010 #10 Del Skrevet 24. februar 2010 Stangselleri kan fryses, men det gjør selvsagt noe med konsistensen. Den blir mer vassen etter opptining, men du kan fint bruke den i f.eks. wok eller suppe. Den blir nok ikke like god som snacks eller i salat. Frysing gjør at molekylene i frossenvarene endrer litt på fasongen, slik at konsistensen endres tilsvarende. Men alt kan fryses! Hvis du bruker den i spaghettisaus, kan du jo bare finhakke den og fryse i egnede poser, og deretter hive oppi sausen når du lager den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Syrin_Ulven Skrevet 26. februar 2010 #11 Del Skrevet 26. februar 2010 Ha de som tilbehør til middag. Kok de sammen med gulrøtter og kålrabi f.eks, og server som tilbehør. Eller lag suppe, betasuppe med selleri er godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christal Skrevet 26. februar 2010 Forfatter #12 Del Skrevet 26. februar 2010 Finhakke og fryse - kjempe ide Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady Lovelylocks Skrevet 26. februar 2010 #13 Del Skrevet 26. februar 2010 Coleslaw Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå