Gå til innhold

Billig bil


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg vil ha en så billig bil som mulig (både i innkjøpt, evt reparasjoner og drivstoffforbruk). Det eneste kravet er at den ikke er direkte farlig å kjøre med, og i god stand. Hva bør jeg regne med å betale? Er det mulig å finne en bil i ok stand til 20 000 kr?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Land Rover Seriebil! Billige deler som er enkelt å fikse. Så enkelt at selv mor kan skru!

Bare ikke forvent komfor. Og du må beregne termodress nå på vinter`n :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville vurdert en Toyota Camry.

Du kan ikke forvente allverdens av en bil til 20000, men noe som tar deg fra A til B får du nok tak i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

fiat er jo billig i innkjøp, vet ikke hvordan det er med deler osv.

selv har jeg hatt billig toyota(men de ruster fort-men motoren går evig.)

har også hatt volkswagen golf flere ganger, veldig fornøyd. Den er veldig god på glatt føre og ligger godt på veien og er en veldig god bil.(er vel en grunn til at så mange i Norge har Volkwagen eller Toyota.

Ellers er Skoda blitt bra, de nyere modellene ser nesten helt like ut som VW Golf inni osv siden de har blitt kjøpt opp og blir produsert av samme fabrikant. Vet ikke om du får disse ned i 20 000 kroners klassen ennå, men med Skoda får du MYE for pengene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De litt eldre Feliciaene burde være ganske rimelige. Snakket med en som har en Felicia. På hans hadde det røket en bryter på dashbordet. Han tenkte å kjøpe en ny på Biltema, men det viste seg at de originale var rimeligere...

Fiat er relativt gode biler det også. Bor man i grisgrendte strøk kan det være problemer med å finne forhandlere, men er man i nærheten av en forhandler så er det ikke noe problemer med deler. De som kjører Fiat skryter også av rimelige priser på deler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er poenget med å sitte her og ramse opp bilmerker? :klø:

Mitt råd når du skal handle i denne prisklassen er å ikke henge seg opp i merker. Det blir uansett en 10-15 år gammel bil, og da er det tilfeldig hvilke biler som har blitt godt holdt og ikke. Folk som anbefaler ett bestemt merke har som regel basert dette på en følelse etter å ha hatt en bestemt bil eller to, og det kan ikke du basere deg på.

Bestem deg for prisklasse, hva du vil ha av størrelse, og hvilket område du har mulighet til å dra og se på biler, og søk på finn. Les teksten nøye, og se på bildene etter rust og skader. Unngå annonser som skryter uhemmet av bilen, biler som er trimmet og stylet, senket osv.

Virker det ok drar du og ser på bilen, det beste er om du kan få med deg noen som har litt peiling, og kan hjelpe deg å kikke etter rust, lytte til motorlyd osv. Det er også mange biler til rundt 20.000 som nettopp er EU-kontrollert. Dette er ingen garanti for noe som helst, men da vet du ihvertfall at en del av de sikkerhetsmessige tingene nettopp er sjekket. Er du helt grønn på biler bør du nok spandere en Naf kjøpstest eller lignende.

I forhold til reperasjoner er det ikke så stor forskjell, på såpass gamle biler kan du stort sett sette den på ett uavhengig verksted og bruke universal/kopi-deler. Også må du regne med å bruke en del penger på reperasjoner det første halvåret du har bilen, etterhvert som du finner grunnene til at forrige eier solgte bilen.

Endret av Glør
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med denne? Er ikke så galent å få fikset. Og er du litt kyndig, kan du gjøre endel selv.

Hvilke kunnskaper har du om bil sånn i utgangspunktet? Er du ikke interessert i å lære å skru, ville jeg ventet med å kjøpe bil til du har fått spart opp eller kan låne penger...

Flere rimelige biler:

suki

lr! En perle ;)

subaru

suki gøy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for hjelp alle sammen. :)

Drømmen er å finne en billig bil som tåler en tur på fjellet (nå låner jeg en gammel Mercedes, som er livsfarlig på flatt føre og blir for varm i store bakker til at den kan kjøres på fjellet). Klimanlegg hadde også vært deilig, men da må man vel ofte litt opp i pris (?)...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for hjelp alle sammen. :)

Drømmen er å finne en billig bil som tåler en tur på fjellet Klimanlegg hadde også vært deilig, men da må man vel ofte litt opp i pris (?)...

Hvis du kjøper en Cevrolet Blazer ca 89-92 så har du en grei bil. Men da må du ha litt kunnskap om bilens el. anlegg og kunne fikse småting ellers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå låner jeg en gammel Mercedes, som er livsfarlig på flatt føre og blir for varm i store bakker til at den kan kjøres på fjellet).

Har du noe vekt bak i bilen? Enkelte MB blir håpløse på glatta uten, så prøv å kjøp to sandsekker, og legg en over hvert bakhjul, inne i bagasjerommet. Er det en 190 blir det liten plass til bagasje, men du kommer deg ihvertfall frem. Ellers er gode dekk selvsagt viktig, men ikke akkurat det man kjøper til en lånt bil.

Det at den koker kan være termostaten som er gåen. Det er i såfall en liten dings til ca 100 kr, som det tar ett minutt å bytte, for en som vet hvor den skal være.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det at den er vanskelig å kjøre på vinterføre har en del med sjåføren å gjøre også, no offence. Bakhjulstrekk på vinterføre er helt annerledes å kjøre enn forhjulstrekk, og krever også en helt annen kjørestil. Bakhjulstrekk har faktisk bedre fremkommelighet i motbakker enn forhjulsdrift da vekten blir flyttet bakover, men som sagt har det mye med kjørestil å gjøre. Jeg kjører selv en eldre Mercedes på vinterføre, og det var litt uvant i begynnelsen, men etter hvert så lærer man seg hvordan det fungerer, og da går det stort sett greit...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er poenget med å sitte her og ramse opp bilmerker? :klø:

Poenget er å gi gode råd! Det er klar forskjell i drift/vedlikeholdsutgifter på så billige biler.

Generelt sett er eldre japanere MYE mer driftsikre enn eldre tyskere. Sånn ER det.

Nå er det jo sånn også her, at det er ingen regel uten unntak...så...Det lureste du kan gjøre er å snakke med en bruktbilselger. Gjør det klart at du IKKE skal kjøpe bil av han, men bare ønsker råd om hvilke biler som har lite/mye påkost når de blir gamle.

Det vet han...og er han snill sier han det til deg.

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...