Gå til innhold

Det er jo masse kcal i bønner...


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

og jeg som trodde man kunne ete ubegrenset av det...:(

"Masse" er vel et definisjonsspørsmål her :gjeiper: 80 kalorier per 100 gram, ligger det ikke på rundt det? Det vil ikke jeg kalle masse. Fordelen med bønner er jo fiber og at det metter godt, minuset er vel heller en litt luftig mage enn antall kalorier :fnise:

Uansett, det er vel ingenting her i verden man skal spise ubegrenset av, "alt med måte" er jo et litt kjedelig ordtak, men sant er det i hvert fall :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

60 kcal er ikke mye, men du bør vel ikke spise ubegrenset av det nei - men det bør du ikke med noe. Uansett er det sunt, og noe du kan spise med god samvittighet! Bare ikke spis 4 bokser på en gang ;)

Endret av Pingting
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er de aller færreste matvarer man kan spise ubegrenset av. Med unntak av de fleste grønnsaker og enkelte typer frukt.

Bønner inneholder ikke så voldsomt mange kalorier. Det er vesentlig å huske på at ukokte, tørre bønner inneholder mer pr. 100 gram enn 100 gram kokt! Samme prinsipp som ris. Vann gjør at det blir tyngre. Man spiser ikke 100 gram tørre hvite bønner.

Bønner er fint å ha i gryter, supper, salater, supplement til mat, bønneposteier som pålegg og mye annet.

En boks tomatbønner inneholder 80-100 kcal pr. 100 gram

Det samme for kidneybønner, kikerter og en god del annet.

Bønner inneholder masse næringsstoffer og er kjempesunt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvorfor noen ønsker å proppe i seg ubegrenset med bønner kan jeg ikke helt skjønne. da blir det vel full storm i magen etterpå? :klø:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_anonym_*

Som andre sier-man bør ikke spise ubegrenset av noe, og bønner har ikke sååå mye kalorier. Det som imidlertid er greia med bønner er at det er sunt og inneholder mye riktige næringsstoffer, slik at det er myemye bedre å bruke de kaloriene på å spise bønner, enn å spise samme kalorimengde med f.eks sjokolade eller loff.

Bønner gjør at du blir mett lenge.

Det er det som er trikset,man må velge riktig type mat å spise,og ikke bare måle alt i kalorinnhold, selvfølgelig må man tenkepå det,men 200 kcal er ikke 200kcal på den måten at man får forskjellig type næring. spiser du bønner,så slipper du kanskje å spise "noe mer",men spiser du loff i samme kcal-mengde så må du garantert fylle opp med noe annet for å bli like mett ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...