Gå til innhold

Hvor i Oslo er det best å bo?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Hvor i Oslo er det best å bo?

tenk barnefamilie med barnehagebarn og skolebarn

som trenger:

- barnehage

- skole

- kollektivtransport

- kultur

- natur

- gode naboer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest navnelapp

Det er mange, mange plassar. Vi har valt å bu nær jobbane våre, og fann ein fin stad som ligg slik til at vi har kort veg til det meste. Det er bra kollektivtransport overalt i Oslo, men eg syns det er greitt å ikkje vere avhengig av t-bane. Den står med jamne mellomrom, og skaper frustrasjon.

Du finn gode skular og barnehagar dei fleste plassar. Der vi bur ligg innvandrarandelen på ca. 30% på skulen, det er heilt fint. Då møter ein folk med andre fargar og religionar utan at ein er åleine "norsk" i klassa.

Sjølv om vi bur nesten midt i byen så tek det 15 minutt med buss før vi er i nordmarka. Det finst grøne lunger meir eller mindre overalt, det er aldri langt til ein park eller eit friområde.

Prisane varierer voldsomt, viss ein har god råd er Ullevål Hageby, Lindern og Casinetto fine plassar. Har ein litt mindre å bruke på å bu kan ein vurdere Hasle, Årvoll eller Oppsal. For eksempel. Eiendomsmeklarar har god oversikt, det kan vere nyttig med ein prat med ein slik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_gjest_*

Bydel Nordre Aker vil jeg anbefale, gjerne området Kjelsås-Korsvoll. Dette ligger nært marka, her er fine forhold for barn, ikka langt til sentrum (Kjelsås har bl.a togforbindelse til sentrum, og lite innvandrere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...