Gjest Gjest_kløna_* Skrevet 16. januar 2010 #1 Del Skrevet 16. januar 2010 Hopper alltid over oppskrifter som inneholder alle former for buljong. Aner ikke hvordan jeg skal bruke dette stoffet. F.eks. oppskriften til en gryterett sier du trenger en buljongterning. Skal hele terningen hives oppi gryta da eller? Håper virkelig noen kan hjelpe meg her, det er så flaut å være så klønete... :-( Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vilma Skrevet 16. januar 2010 #2 Del Skrevet 16. januar 2010 Du kan da enten hive den rett i gryta eller blande den ut i en kopp vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. januar 2010 #3 Del Skrevet 16. januar 2010 Jeg pleier å knuse terningen i den vannmengden som skal brukes i retten. Det er vel egentlig bedre å varme dette vannet med buljongen i før du heller det i de øvrige ingrediensene (spesielt om du lager smørbasert saus o.l), men jeg er ikke så flink til å gjennomføre sånt som føles som en ekstra arbeidsoperasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest megvel Skrevet 16. januar 2010 #4 Del Skrevet 16. januar 2010 Når jeg lager f.eks. saus pleier jeg bare å hive en terning rett i sausen og så løser den seg opp når det koker. Aldri hatt noen problemer med det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. januar 2010 #5 Del Skrevet 16. januar 2010 For å være sikker på at den løser seg kan du hakke den opp først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. januar 2010 #6 Del Skrevet 16. januar 2010 va er buljong? Hva er dens funksjon? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 16. januar 2010 #7 Del Skrevet 16. januar 2010 va er buljong? Hva er dens funksjon? Den forsterkar smaken i retten, og gjer smaken fyldigare. Buljong er på ein måte kraft der vatnet er fjerna, med kjøttaroma, kyllingaroma eller grønsaksaroma, alt etter kva type du kjøper. Når eg er i Sverige kjøper eg alltid soppbuljongterningar, det er uråd å få tak i i Norge. Eg har også kjøpt tyrkiske tomatbuljongterningar, fine i pastasaus etc.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. januar 2010 #8 Del Skrevet 16. januar 2010 Buljong kan du feks lage selv, grønsaksbuljong ved å koke opp grønnsaker og bruke vannet til å feks tilbrede kjøtt i for å tilsette ekstra smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest suppekokeren Skrevet 17. januar 2010 #9 Del Skrevet 17. januar 2010 Hva slags buljong anbefaler du, Alt Godt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 17. januar 2010 #10 Del Skrevet 17. januar 2010 Eg har tilgang til ein storcashbutikk, så eg brukar som regel fond frå 1 litersflaske, men dei fleste buljongtypar eg har brukt er gode syns eg. Vegeta på boks har eg alltid ståande, den brukar vi i pølsegryta på loppemarknaden og på dugnad i gården saman med litt pepparkorn, timian og ein delt løk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 17. januar 2010 #11 Del Skrevet 17. januar 2010 Skal jeg kun kjøpe en type buljong, som skal kunne brukes til alt fra kraft via drikkebuljong til saus og pølsevann, så tar jeg Toro sin grønnsaksbuljong. Den synes jeg er den mest universelle. Andre typer som kylling-, okse- og fiskebuljong har mer utpreget smak, og passer ikke til alt av mat. Soppbuljong høres smågenialt ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
St.Bridget Skrevet 18. januar 2010 #12 Del Skrevet 18. januar 2010 Eg har tilgang til ein storcashbutikk, så eg brukar som regel fond frå 1 litersflaske, men dei fleste buljongtypar eg har brukt er gode syns eg. Vegeta på boks har eg alltid ståande, den brukar vi i pølsegryta på loppemarknaden og på dugnad i gården saman med litt pepparkorn, timian og ein delt løk. Skal jeg kun kjøpe en type buljong, som skal kunne brukes til alt fra kraft via drikkebuljong til saus og pølsevann, så tar jeg Toro sin grønnsaksbuljong. Den synes jeg er den mest universelle. Andre typer som kylling-, okse- og fiskebuljong har mer utpreget smak, og passer ikke til alt av mat. Soppbuljong høres smågenialt ut. Jeg vil ikke som dere ukritisk anbefale all slags buljong. Det meste som er i handelen på de store kjedene inneholder smaksforsterker (for elsempel natriumglutamat/MSG), som mange reagerer allergisk mot. I tillegg er jevnlig inntak av dette stoffet noe som "smaksskader" oss i den forstand at vi får problemer med å skille mellom og verdsette andre smaker. Jeg ser i den innholdsrike bloggen din, Alt Godt, at du prisverdig nok er opptatt av å allergitilpasse oppskriftene dine, og da burde det være en selvfølge at man ikke bruker MSG.Vegeta tror jeg er grei, den er helsekost. Enig med dere at en god grønnsaksbuljong er fint å ha. Og Kamikatze, jeg ville nok heller ha brukt Knorrs økologiske (de har den på min lokale RIMI), den inneholder ikke MSG. Det meste av TORO-produktene gjøre nemlig det, unntatt den nye serien som liksom skal være litt luksøriøs. Soppbuljong er forøvrig et tips jeg har sans for. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Humleblomst Skrevet 18. januar 2010 #13 Del Skrevet 18. januar 2010 Når jeg lager f.eks. saus pleier jeg bare å hive en terning rett i sausen og så løser den seg opp når det koker. Aldri hatt noen problemer med det Jeg har hatt problemer med buljongterninger som ikke har løst seg skikkelig opp. Kanskje ikke i sauser, men i gryteretter har jeg og mannen funnet lite oppløst buljongterning. Hadde heldigvis ikke gjester... Av den grunn løser jeg opp/moser jeg alltid buljongterningen i litt kokt vann i en kopp for sikkerhetsskyld før jeg tilsetter det i gryta. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 18. januar 2010 #14 Del Skrevet 18. januar 2010 Samme her, i tjukke sauser og gryteretter. Pleier å legge terningen i håndflaten og mose den med andre håndens tommel, før jeg åpner papiret/folien. De er heldigvis lette å omskolere til buljongpulver. Knorr økologisk grønnsaksbuljong er notert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå