muesli Skrevet 13. januar 2010 #1 Del Skrevet 13. januar 2010 Er så sinnsjukt lei av at kjøleskapet er eit totalt kaos. Føler at uansett kor ofte eg rydder, så flyter det over etter noen dager. Tinge blir sølt, mat havner langt bak og blir liggende (alt) for lenge og det ser ulekkert ut. Så, korleis organiserer du DITT kjøleskap? Korleis oppbevarer du maten? Bokser? Har du system på hyllene? Fungerer systemet? Trenger gode tips og løysinger! =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Berentsens Skrevet 13. januar 2010 #2 Del Skrevet 13. januar 2010 Jeg har kun ting i kjøleskapet som må være i kjøleskapet. Ikke noe annet. Da slipper jeg at det er ting som tar opp plass. Ellers har jeg ikke noe voldsomt system. Jeg har grønsaker o.l i egen hylle. Drikkevarene er som regel i dørhylla. Pålegget har jeg i skuffene nederst i kjøleskapet, mens resten fordeler jeg. For å holde det ryddig bruker jeg å gå gjennom kjøleskapet den dagen jeg skal handle. Da slipper jeg å kjøpe varer som jeg allerede har, samt at jeg rydder ut ting som må kastes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monamonalisa Skrevet 13. januar 2010 #3 Del Skrevet 13. januar 2010 Jeg har en kurv til alt pålegget. Veldig greit, så tar jeg ut hele den når jeg skal dekke på bordet til frokost og andre brødmatmåltider. Kjøkkenskapene derimot... (se annet innlegg)... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. januar 2010 #4 Del Skrevet 13. januar 2010 "Rydd når det lukter vondt" heter mitt system.... Sliter med det samme selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 14. januar 2010 #5 Del Skrevet 14. januar 2010 Krukker og glass på øverste hylle. Pålegget på hyllene i midten, og ting som tar litt stor plass nederst, samt en boks med majones-, kaviar- og smøreosttuber. Drikke og egg i døra. Setter bare inn ting som må stå kjølig. Grønnsaker i grønnsaksskuffene - disse er beregnet på grønnsaker fordi de holder en noe høyere temperatur enn det øvrige kjøleskapet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Cupcakes Skrevet 14. januar 2010 #6 Del Skrevet 14. januar 2010 hos oss prøver jeg å holde samme "type" måltidsvarer på samme hylle. diverse pålegger til frokost, lunsj og kvelds er samlet på nest øverste hylle, hyllen under inneholder ingridiensene til middager, grønnsakene er selvfølgelig i grønnsaksskuffen, drikke og diverse dressingsflasker, melange o.l. står i kjøleskapsdøren, nederste hyllen i skapet er forbeholdt brusflasker og andre ting som tar litt stor plass, og den øverste er litt sånn diverse, rømme, tacosauser, litagoboksene til samboer o.l. det funker fint for oss så lenge det er jeg som setter inn matvarene Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. januar 2010 #7 Del Skrevet 14. januar 2010 Jeg leste bruksanvisningen til kjøleskapet den gangen det var nytt, og lærte at kjøtt skal oppbevares helt nederst (har egen skuffe til det). To grunner til det, kaldere + hvis det skjer uhell med at blod eller kjøttkraft drypper ned på andre matvarer. Grønnsakene i skuffen over der. Pålegg har vi i en firkantet plastikkurv. Her kan du evt. lese om oppbevaring av kjøtt + godt råd om å sjekke hvordan butikkene lagrer maten (ofte en grunn til at de har matvarene i akkurat "den høyden"): http://overgang.no/tema/294/article/item/null Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. januar 2010 #8 Del Skrevet 14. januar 2010 Vi har kjøleskap på 1,80, det helper. Døra; - Nederste hylle er brusflasker/farris. - To hyller med melk og juice, der de med lengst holdbarhet er på nederste. - tre hyller med alt av krukker, dressinger osv. Kjøleskapet - To skuffer med ølbokser, ol. - to skuffer med frukt og grønt. - egen hylle for rester. Disse er i lufttette plastbokser og merket med pakningsdato. - egen hylle for innkjøpte middager, hovedsakelig kjøtt/fisk. - to hyller med pålegg, hvorav den ene hyllen kan tas ut og settes på frokostbordet. - eget system for hvitvin. Alt har sin faste plass. Syltetøy f.eks står samlet,det samme med oster. Kjøtt til høyre på middagshylla, fisk til venstre. Hver uke går jeg over og kaster alt som er gått ut på dato. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aryia Skrevet 14. januar 2010 #9 Del Skrevet 14. januar 2010 For å unngå at det blir overfylt: hver gang jeg handler noe som skal inn i kjøleskapet skal noe ut. Drikkevarer blir plassert i dørhylla, frukt og grønnsaker i en-to hyller, pålegg i en hylle for seg selv (pålegg i tube legger jeg i en egen boks), og en hylle for å legge ting til middager (karbonadedeig, fisk, whatever..). Der hvor det en gang var en grønnsaksskuff (forsvunnet, skjønner ikke hvordan) står det øl, cider.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Heart7086 Skrevet 14. januar 2010 #10 Del Skrevet 14. januar 2010 System å system, men sliter ihvertfall ikke med mye gammel mat/overfylt skap. Vi harkjøleskap som er ca 1.80 m, hvor nedre del er fryseboks. I kjølekskapet har vi omtrent slik fordeling; Øverst, slik det skal være; brus, melk, event. andre drikkervarer. 2 hylle; mindre bokser, f.eks ananas, og lignende, event. pålegg om det ikke er plass til det i 3 hylle. 3 hylle; pålegg. skuffer; grønnsaker. I døren har vi ketchup, dressingflasker, majones pakker, osv. Også ting som skal stå kjølig, som hostesaft,osv. Samt fiske-mat! hehe:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sola^ Skrevet 17. januar 2010 #11 Del Skrevet 17. januar 2010 Melk bør vel eigentleg ikkje stå i kjøleskapsdøra. Er den plassen som vert utsatt for mest varme kvar gang ein åpner. Litt etter kva kjøleskap ein har. Me har eit kjøleskap som fordeler temperaturen aktivt i kjøleskapet. Andre har vifte øverst bak i kjøleskapet, medan nokon ikkje har aktivt temperatur utgjevning. Da vil det ta ekstra tid å få ned temperaturen i døra. Me har høgt kjøleskap, og har ikkje orden...så eg har ikkje gode tips å komme med...anna enn å rydde ut litt oftere enn oss Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå