Gå til innhold

Varellampe for katalysator på VW Golf lyser


Gjest Gjest_hilde_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_hilde_*

Vi har en fire år gammel VW Golf (bensin). Nå har varsellampen for katalysatoren begynt å lyse. Vi skal selvsagt ta en tur innom forhandleren og få dette sjekket (som det også stod i håndboken), men får ikke gjort det før om et par dager. Bilen får selvsagt stå frem til da. Men jeg lurte på: Er det noen som vet hva dette kan være? Er det vanligvis dyrt? Vil det gå på reklamasjonen? (Er jo innenfor fem-årsregelen.)

Hilsen en absolutt ikke bilkyndig bileier som blir glad for svar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hm, dette er bare helt vill gjetning, men kan det være katalysatoren som ikke virker lenger og må byttes ut mon tro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan vel også være noe feil med bensinblandingen, altså at den gir for fet blanding eller omvendt. Dette ville du muligens merket på andre måter også. Det som skjer da er nemlig at det blir feil verdier for eksosen, noe som i enkelte biler blir plukket opp og signalisert ved hjelp av en slik lampe.

En annen huskeregel forresten når det gjelder varsellamper. De som er gule er ikke kritiske, altså kan man forsåvidt bruke bilen. Er de røde skal man helst parkere umiddelbart. Veldig logisk egentlig når man begynner å se på betydningen av de ulike lampene og ser hvilken farge de har...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Å kjøre med defekt katalysator er ikke farlig. Men bilen blir nok ikke godkjent på neste EU-kontroll. Det blir for mye avgasser. Jeg har nettopp skiftet katalysator og det koster ca kr 10.000, men undersøk om du har garanti som kan dekke utgiften?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehm, jobber selv som mekaniker på Møller, og ingen av VAG sine biler har lampe for katalysator.

Er nok motorlampe du mener, at lyser.

Er lampa gul kan bilen kjøres med, lyser ei lampe rødt er det alvorlig fare på ferde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å kjøre med defekt katalysator er ikke farlig.

Å kjøre med defekt katalysator kan ha negative ringvirkninger på bilen. Dersom katalysatoren er tett kan det skade ting rundt manifoil/stempel osv, og dersom katalysatoren er lekk kan det komme uforbrent drivstoff ned i potta, noe som kan føre til at hele eksosanlegget må byttes. Så kjør minst mulig med bilen, til du vet hva det er.

Anbefaler forøvrig at du ringer rundt og hører på pris flere steder, siden det er store prisforskjeller på slike reperasjoner. Bor du i Oslo anbefaler jeg Bilens Eksosanlegg, som er veldig billig og har fantastisk god service. http://www.eksosanlegg.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...