Supramundane Skrevet 10. januar 2010 #1 Del Skrevet 10. januar 2010 Vi har vært på Egon en del ganger, og samboeren min elsker hvitløksdressingen de har.. jeg har prøvd å lage hvitløksdressing hjemme mange ganger, men jeg treffer liksom ikke helt. Det er ikke noen som tilfeldigvis vet hva de har i? Jeg bruker forsåvidt 1 boks rømme 1ss sitronsaft 1ss basilikum (eller tilsvarende fersk om jeg har) 2 fedd hvitløk 2ss majones Noen tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #2 Del Skrevet 10. januar 2010 Den er ferdigkjøpt mener jeg (jobber på hotell som har Egon-restaurant ) Den er tilbehør til lunsjen min hver gang jeg jobber, forstår samboeren din veldig godt Jeg kan spørre hvor de kjøper den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 10. januar 2010 #3 Del Skrevet 10. januar 2010 Vi har vært på Egon en del ganger, og samboeren min elsker hvitløksdressingen de har.. jeg har prøvd å lage hvitløksdressing hjemme mange ganger, men jeg treffer liksom ikke helt. Det er ikke noen som tilfeldigvis vet hva de har i? Jeg bruker forsåvidt 1 boks rømme 1ss sitronsaft 1ss basilikum (eller tilsvarende fersk om jeg har) 2 fedd hvitløk 2ss majones Noen tips? Nå har jeg ikke smakt egon sin, men jeg kan gi deg noen tips: Prøv fersk bladpersille i stedetfor basilikum. Ha litt salt og nykvernet svart/hvit pepper, eller cayenne pepper. Selv ville jeg brukt grov svart. Om du synes den er litt sur kan du droppe sitronen. Rømme er i seg selv ganske surt allerede. Persille og hvitløk passer veldig godt sammen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #4 Del Skrevet 10. januar 2010 Prøv med litt sukker i tillegg. Balanserer og runder av smaken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #5 Del Skrevet 10. januar 2010 Kokken på Egon sier de lager den, ikke kjøper den. Jeg tok feil Den består av: lett-rømme majones gressløk hvitløkspasta(olje+hvitløk) salt og pepper Usikker på blandingsforhold, smak deg frem. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 10. januar 2010 Forfatter #6 Del Skrevet 10. januar 2010 Takk for mange gode tips! Kokken på Egon sier de lager den, ikke kjøper den. Jeg tok feil Den består av: lett-rømme majones gressløk hvitløkspasta(olje+hvitløk) salt og pepper Usikker på blandingsforhold, smak deg frem. Lykke til! Vet du om den hvitløkspastaen er selvlagd, eller kjøper de den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #7 Del Skrevet 10. januar 2010 Takk for mange gode tips! Vet du om den hvitløkspastaen er selvlagd, eller kjøper de den? De lager den av olje og hvitløksfedd, kjører det i blender/mixer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 10. januar 2010 Forfatter #8 Del Skrevet 10. januar 2010 Tusen takk - dette skal jeg jammen prøve meg på i dag! Du vet vel ikke tilfeldigvis hvilken olje de bruker? :klø: Tenker det er en her som hadde blitt fornøyd hvis jeg kunne servere noe sånt altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #9 Del Skrevet 10. januar 2010 De lager den av olje og hvitløksfedd, kjører det i blender/mixer Så en oppskrift på dette, og da bakte de feddede (med skall) i ovnen først, slik at de ble myke. Da unngår man jo den rå-smaken også. :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #10 Del Skrevet 10. januar 2010 "smakløs" olje, type first price solsikkeolje. Ikke f.eks. olivenolje, det setter så mye smak, da vil det smake olivenolje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 10. januar 2010 Forfatter #11 Del Skrevet 10. januar 2010 Pleier den å serveres med en gang, eller blir den best hvis den står over natten eller noe sånt? Har forøvrig ikke fersk gressløk, vet du om de bruker fersk eller tørket? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #12 Del Skrevet 10. januar 2010 Stå over natten for å få satt god smak i den. De bruker tørket gressløk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 10. januar 2010 #13 Del Skrevet 10. januar 2010 Så en oppskrift på dette, og da bakte de feddede (med skall) i ovnen først, slik at de ble myke. Da unngår man jo den rå-smaken også. :klø: Den metoden har jeg prøvd. Anbefaler den ikke. Hvitløksmaken blir veldig mild da og løken egner seg ikke så godt i en dressing. De bakte hvitløksfeddene kan du i stedet bare skvise ut på feks en brødbit eller på biffen. Veldig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. januar 2010 #14 Del Skrevet 10. januar 2010 Den metoden har jeg prøvd. Anbefaler den ikke. Hvitløksmaken blir veldig mild da og løken egner seg ikke så godt i en dressing. De bakte hvitløksfeddene kan du i stedet bare skvise ut på feks en brødbit eller på biffen. Veldig godt. Ja, okei. Den oppskrifta jeg så på var med timian og olje, og skulle være til ristet brød, så det er ikke så ulogisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest megvel Skrevet 10. januar 2010 #15 Del Skrevet 10. januar 2010 Nå har jeg lagt, og den ble kjempegod! Brukte 1 boks med rømme, 1 pose majones, en stor kinesisk hvitløk (vil vel bli 2-3 fedd tenker jeg), kanskje 1 ts olje og litt av krydderet. Ble jo litt da, så håper det holder seg litt i kjøleskapet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 10. januar 2010 Forfatter #16 Del Skrevet 10. januar 2010 Hvordan ble det med en hel pose majones da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest megvel Skrevet 10. januar 2010 #17 Del Skrevet 10. januar 2010 Omtrent som på egon tok ikke helt hele forresten, ble litt igjen. Er ikke kjempeglad i majones, så tok i litt og litt og ble overrasket over hvor mye som gikk i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 10. januar 2010 Forfatter #18 Del Skrevet 10. januar 2010 Høres lovende ut! Brukte du tørket gressløk eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest megvel Skrevet 10. januar 2010 #19 Del Skrevet 10. januar 2010 Men merka ikke stort til den da. Sikkert bedre om den hadde vært fersk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 10. januar 2010 #20 Del Skrevet 10. januar 2010 Hei megvel? Kan du være så snill å skrive hele oppskriften? Må ha det inn med ts noen ganger skjønner jeg. Må vite hvor mye av alt du har i. Ikke bare litt krydder feks. Høres god ut. Er det frisk smak på den? Med det mener jeg litt syrlig smak. Har ikke Egon her hvor jeg bor, så jeg får ikke smakt den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå