LaToya Skrevet 28. august 2003 #1 Skrevet 28. august 2003 Hei. Noen tips til middager med pølser ? Skal lage en pølsemiddag, men vil gjerne ha noe litt mer spennende enn lomper/pommfritz
iingvild Skrevet 28. august 2003 #2 Skrevet 28. august 2003 I sist uke stekte jeg kjøttpølse sammen med kokte gulerøtter, hadde potetmos sammen med det! Kjempe godt! Kan jo blande i mer godt også! Ingvild
MarianneE Skrevet 28. august 2003 #3 Skrevet 28. august 2003 Skjær pølsene i biter, bland gjerne inn et glass pastasaus (det synes vaffal jeg er digg). Legg dette i bunnen av en ildfast form, lag potetmos og bre over pølsebitene. Strø ost over og dryss krydder over. Stekes ved 200 grader, ca. 25-30 minutter.
Sannasol Skrevet 28. august 2003 #4 Skrevet 28. august 2003 Denne er også god: Legg grønnsaker f.eks. Broccoli, gulerøtter, poteter, løk eller fryst grønnsaksblanding nederst i en ildfastform. Skjær pølser i terninger og strø over. Lag en god karrisaus (Toros pose-karri-saus er kjempego) og hell over. Rasp ost over det hele og sett i steikeovnen på 200 C i ca. 30 minutter. Server med poteter (hvis du ikke har det i formen), eller pasta, eller brød. Nammm.....
iingvild Skrevet 28. august 2003 #5 Skrevet 28. august 2003 Jeg sier ikke annet nammmmmm.... gla' jeg skal ha ha pølse til middag i dag!
Frk Doodad Skrevet 28. august 2003 #6 Skrevet 28. august 2003 Jeg pleier iblandt å lage pølsehorn. Ikke så langt unne pølse i brød, men en fin vri! Lager da pizzadeig med litt oregano og ymse krydder i .Kjevler ut deigen og skjærer til passe trekanter for å surre rundt pølsene. Man kan variere mye hva man vil ha til pølsene. Surr f.eks en skive bacon eller spekeskinke rundt pølsen. Surr så pølsene inn i deig sammen med f.eks. sennep, tomatsaus, ost..... Stek på ca.220 grader i 10-12 min til overflaten har fått en gylden farge.
minniepus Skrevet 28. august 2003 #8 Skrevet 28. august 2003 Mamma pleide å lage (lager det kanskje fortsatt) en pølsegryte med tomatsaus. Skjær pølsene i biter Skjær løk i biter => stekes Tomatsausen lages av tomatpure og melk, og oppskriften jeg fikk er "melk til du har nok saus, tomatpure til du synes det er passe". Jeg pleier å ha i litt krydder (pepper). Min kjære eksperimenterer med rømme, fløte og div. oppi, og det blir ganske godt. Serveres med potetmos, pasta e.l. til.
Greta Skrevet 28. august 2003 #9 Skrevet 28. august 2003 Stålepølse: Lag potetmos (TORO) etter anvisning på pakken. Ha i et par eggeplommer. Kutt pølse i biter, brun i stekepannen sammen med paprika, løk, mais + krydder. Røres inn i potetmosen, helles i smurt form, strøs med masse reven ost - stekes ved 225 grader til osten er fin og gylden. Godt brød til!!! NB - godt krydder gjør retten! Deilig og lettvindt!! Makaroni og pølsegryte Kok makaroni etter ønske (5-minutters er ok). Hell av vannet, og tilsett godt med olje så den ikke kleber seg sånn sammen. På forhånd har du stekt pølsebiter, løk, purre,paprika etc. i stekepannen. Og du har kuttet litt tomat i små terninger. Dette blandes sammen med makaronien. Krydre godt (Aromat fra Knorr er et must egentlig). Rør så inn masse reven ost i den varme blandingen. Sett på lokk til osten er smeltet, server med salat og fersk baguette/rundstykker!! Nam!!! Trenger ikke lage så avansert mat - bare det er godt!!
Gjest Brunhilde Skrevet 28. august 2003 #10 Skrevet 28. august 2003 Sommermiddag for meg er: Wienerpølser med: Kokte poteter, kål, gulrøtter, neper, sukkererter - alt hva hjertet begjærer av grønnsaker - og så serveres det smør rørt med mengder persille ved siden av. Lettvint og kjempegodt!
Gjest Starya * Skrevet 28. august 2003 #11 Skrevet 28. august 2003 Jeg liker best pølser med brunsaus og ertestuing, jeg.
iingvild Skrevet 28. august 2003 #12 Skrevet 28. august 2003 Jeg liker best pølser med brunsaus og ertestuing' date=' jeg. [/quote'] Kjempe godt!!!! :D
hegehi Skrevet 29. august 2003 #14 Skrevet 29. august 2003 Denne er med det jeg kaller middagspølse (kjøttpølse? sånn som er en lang, sammenhengende runding), ikke småpølser: Skrell poteter, skjær dem i skiver. Legg dem i en ildfast form i ikke for tykt lag. Hell over melk (eller fløte), som om du skal lage fløtegratinerte poteter (du kan gjerne ha litt løk/hvitløk i også). La dette steke en stund i ovnen. Ta skinnet av kjøttpølsen, skjær hakk i den (ikke tvers igjennom, men slik at den fortsatt henger sammen) med ca. 3 cm. mellomrom. Legg en hvitost-bit i hvert hakk, gjerne også en liten bacon-bit eller en liten dæsj med sennep i tillegg. Legg pølsen oppå potetene og la det stå i ovnen til pølsen er stekt, osten smeltet og potetene er ferdige. Man kan selvsagt finne på andre ting å putte i hakkene i tillegg, bare fantasien som setter grenser :D
Gjest Anonymous Skrevet 29. august 2003 #15 Skrevet 29. august 2003 Cowboypølser er kjempegodt! To bokser tomatbønner i en ildfast form. Bland gjerne chiliketchup oppi. En pakke grillpølser snittes på langs og fylles med hakket løk. Legg pølsene opp i formen. Revet ost over og litt paprikapulver på toppen. Husker ikke helt tid og temperatur, men det er nok 200 grader i 15-20 minutter. Du ser det på osten. Serveres med potetsalat til. Hilsen Lille meg
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå